mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon mennyire van jelen a magyar futballban a rasszizmus?

Kényes kérdés a rasszizmus. Jelen van, vagy sem a magyar futballban? Valószínűleg,a teljes igazság nem most derül majd ki, de mégis érdekes válaszokat kaptunk felmerésünkkor.


A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő napokban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. A hatodik kérdésünk a játékosokhoz az volt, mennyire van jelen a magyar futballban a rasszizmus?


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com 

 


A válaszadók közül 44-en az „Abszolút”, 12-en pedig a „Nagyon” választ adták meg, Harmincöten viszont a „Nem nagyon”, míg kilencen az „egyáltalán nem” lehetőséget jelölték meg.

Érdekes, hogy azok, akik szerint jelen van a futballban a rasszizmus, inkább az amatőr bajnokságban játszanak, míg a profi labdarúgó szerint ez nem érzékelhető annyira Magyarországon.

- Hogy mennyire van jelen a rasszizmus? Maradjunk annyiban, hogy én eddig minden csapatomnál, sőt, szinte minden meccsen találkozom vele. Lényegében csinálhatok bármit a pályán, az ellenfél szurkolóinak szemében én csak egy „büdös cigány” vagyok. Sőt, olyan is előfordult már, hogy ellenfél játékosa mellém állt, és folyamatosan „cigányozott”. Sajnos olyan is volt, hogy a csapattársaim között volt kifejezetten rasszista beállítottságú játékos – nem is maradtam sokáig a klubnál. Az első években, főleg még ifistaként nagyon rosszul esett, nem tagadom, volt, hogy verekedtem is ezért, de ma már csak mosolygok az egészen. Igyekszem jó játékkal és sok góllal megbüntetni az ilyen csapatokat, és óriási elégtételt érzek, ha a meccs végén leszegett fejjel mennek be az öltözőbe – mondta a mifocink.com-nak egy Heves megyei II. osztályban futballozó játékos. 

Szombaton arra keressük a választ, mennyire örülnek a futballisták annak, ha klubjuk vezetője a politikai életből ismert?

 



Vajon a magyar játékosoknak mennyire fontos a klubhűség? Mennyire örülnek a futballisták annak, ha klubjuk vezetője a politikai életből ismert?