mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon van olyan futballista, aki fizet azért, hogy bekerüljön az újságba?

Elhiszi, hogy van olyan futballista, aki fizet azért, hogy bekerüljön az újságba? És azt, hogy szerinte ez ma már természetes, és „hálapénz” nélkül nem forogna a neve annyit? A mifocink.com felmérésének harmadik kérdése: fontos-e egy futballistának, hogy szerepeljen a médiában, és hajlandó lenne-e ezért fizetni?


A mifocink.com az elmúlt hetekben reprezentatív felmérést készített, 100 magyar labdarúgó megkérdezésével. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik.

Azoknak, akik vállalták a részvételt 20 kérdésre kellett válaszolniuk. Mivel néhány, társadalmi témát is érintő kérdést is feltettünk nekik, ezért ígéretünkhöz híven egyetlen futballista nevét sem hozzuk nyilvánosságra.

A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem

Az elkövetkezendő húsz napban mindig egy-egy kérdéskör eredményét hozzuk nyilvánosságra. A harmadik kérdésünk a játékosokhoz az volt, fontos-e egy futballistának, hogy szerepeljen a médiában, és hajlandó lenne-e ezért fizetni?


Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Meglepő válaszok érkeztek. Száz játékosból 53-an az „abszolút”, míg 14-en a „nagyon” választ adták a kérdésre. Tizenhatan viszont az „egyáltalán nem”, 17-en pedig a „nem nagyon” választ jelölték meg.

Érdekesség, hogy a profi osztályban, tehát az NB I-ben és az NB II-ben játszók szinte mindegyike fontosnak tartja a médiában való szereplést, míg az amatőr osztályban szereplőknek ez egyáltalán nem fontos.
- Igazából ennek nálunk nincs hatása. Nem attól leszünk jobbak, hogy a „helyi hírekben” megjelenik rólunk valami. Persze, jó viszontlátni magam az újságban vagy az interneten, de ez a megítélésemen nem változtat. Ha jól játszom, szeretnek, ha rosszul, akkor a pokolba kívánnak – mondta egy Pest megyei II. osztályban szereplő játékos.

Ennél meglepőbb dolgot mondott az egyik NB I-es futballista.
- Mint ahogy a klubban a csapatba kerülésért, a sajtóban az újságba kerülésért is nagy a harc. Sokat számít, ha valaki ismer-e újságírót. Mert ne dugjuk homokba a fejünket: mindenki azt akarja, hogy forogjon a neve, hogy benne legyen a sajtóban. És ehhez nem mindig elég jól játszani. Sajnos a mindennapokhoz hozzá tartozik, hogy anyagilag rásegítünk a dologra. Nem akarok más nevében beszélni, és nem vagyok rá büszke, de én már adtam pénz újságírónak azért, hogy írjon rólam. És ez akkor is így megy, ha az embernek van menedzsere, csak akkor ő adja a pénzt az újságírónak. És nem tízezer forintról beszélek, de nincs mit tenni. A versenyhez ezen a téren is alkalmazkodni kell.

Szerdán arra a kérdésre kapunk választ, hogy a játékosok mennyire használják ki a csajozásnál azt hogy futballisták.

 



Vajon a magyar futballisták mennyire fogadják el a homoszexualitást? 112 ezer Eb-belépőt igényeltek szurkolóink