mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Priskin Tamásé a 2015-ös év gólja!

Priskin Tamás norvégok elleni bombagólját választották az év legszebb találatának a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Év sportolója-díjátadón.

A FourFourTwo magazin még 2011-ben teremtett hagyományt azzal, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) Puskás-díj mintájára megválasztja az év legszebb magyar találatát. Az olvasók javaslatai alapján egy volt gólkirályokból és nevezetes gólvágókból álló, tíztagú szakmai zsűri választotta ki a 2015-ös naptári esztendő legszebb magyar találatát. A szavazás most utoljára zajlott ebben a formában, a következő évben ugyanis megváltozik a lebonyolítás, és a Puskás-díj mintájára már kizárólag az interneten szavazók fognak dönteni a zsűri helyett.


A szakmai zsűri elnöke ezúttal is a magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős Nyilasi Tibor volt, rajta kívül a zsűri a következő neves tagokból állt: a háromszoros magyar gólkirály Détári Lajos, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüst- és bronzcipős Dunai Antal, a magyar gólkirály Dzurják József, a háromszoros magyar gólkirály, az európai ezüstcipős Fazekas László, a KEK-gólkirály Göröcs János, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző Kiss László, a magyar és ciprusi gólkirály, a holland góllövőlistán második Kiprich József, a magyar gólkirály és UEFA-kupa-gólkirály Szabó József, valamint az ötszörös magyar és egyszeres ciprusi bajnok, Kovács Kálmán.

2011-ben Gera Zoltán, 2012-ben Huszti Szabolcs, 2013-ban Fröhlich Roland, tavaly pedig Dzsudzsák Balázs nyert az Év gólja-választáson, míg most a mindent eldöntő utolsó kör előtt három találat maradt versenyben: Böde Dániel második gólja a Feröer-szigetek ellen, Németh Krisztián a Sporting Kansas City mezében szerzett szólógólja a Portland Timbers elleni MLS-meccsen, valamint Priskin Tamás gólja a Norvégia elleni Eb-pótselejtező visszavágóján.

Végül – nem meglepetés – Priskin Tamás norvégok elleni találata vitte el a pálmát, megelőzve a Böde Dánielt, és Németh Krisztiánt. A boldog győztesnek a zsűri elnöke, Nyilasi Tibor adta át a díjat.

 

 

„Óriási megtiszteltetés ez a díj számomra. Csapatommal éppen Törökországban edzőtáborozunk, ezért külön köszönöm a klubom elnökének, aki lehetővé tette, hogy itt lehessek a gálán. Köszönöm továbbá a szövetségi kapitány segítségét, valamint köszöm a csapattársaimnak, és a családomnak is. Gólomat ezúton is szeretném Fülöp Mártonnak ajánlani, akit sosem fogok elfelejteni” – nyilatkozta a győztes a Nemzeti Színház nagyszínpadán.

 



A válogatott az év csapata, Dárdai Pál az év edzője Ez igen! Ez profizmus