mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Berki tényleg nem felelős? Szerintetek?

Az elmúlt másfél hétben bejárta az internetes oldalakat az a hír, mely szerint Berki Krisztián nem felelős a Ferencvárosnál eltűnt pénzekért. Mindez egy ügyesen kiszivárogtatott, és Friderikusz Sándornál bemutatott dokumentumnak köszönhető. Persze, az nem derült ki, milyen dátum is van azon a dokumentumon. Mert ez a tény egyáltalán nem mindegy.

Márpedig azért nem mindegy, mert bár az év első felében valóban megszüntették a nyomozást Berki ellen, ám a Ferencváros ezt nem hagyta annyiban, melynek következtében újraindult a nyomozás. Ennek papírját a mifocink.com is bemutatta.

Berki Krisztián azt mondta Friderikusz Sándor műsorában, hogy most aztán mindenkit perelni fog, aki azt állította, hogy ő lopta el a Fradi-kasszából hiányzó 25 milliót, azt a tényt azonban elfelejtette, hogy ezt minden újság az ügyészségre hivatkozva tette. Merthogy az idén májusban újraindított nyomozás irataiban a következő olvasható:  „Berki Krisztián jogtalanul eltulajdonította a Ferencváros pénzét”.

Persze, mint mondtam, simán lehet, hogy a Berki által bemutatott írat a frissebb, és megszüntették ellene a nyomozást, bár a papír keltezését homály fedi. Az biztos, hogy a nyomozás újraindítását egy januári megszüntető határozatra reagálva hozták. 

A mostani dokumentumot a műsor előtt kiszivárogtató borsonline-nál úgy tették fel az iratot az oldalra, hogy a dátum ne látszódjon.

E-mailt írtam a felelős szerkesztőnek – pont egy hete, melyben annyit kértem, új cikkemhez segítsen annyiban, hogy legalább a hónapot elárulja a keltezésből.

Természetesen nem érkezett válasz.

Tudtam beszélni telefonon a cikket szerző, és ismereteim szerint – minő véletlen – Berkivel jó kapcsolatot ápoló újságíróval, de érdekes módon ő sem emlékezett a dátumra.

Úgyhogy most már csak az a nagy kérdés, hogy az első, vagy a második irat a régebbi.

Ezt a papírt mutatta be a borsonline

Ez pedig egy nyomozást újraindító határozat

Friderikusz Sándor műsorában elhangzott, hogy ez csak a Ferencvárosra vonatkozik, Berki kifejtette, hogy a váci tulajdonos által követelt 42,4 millió forint nincs.

Legalábbis számára nem létezik.

Ez már csak azért is érdekes, mert a mifocink.com információi szerint erről egy fizetési felszólítást azért már átvett Berki nagymamája.

Csak úgy véletlenül.  



Szenzációs siker: Németh Krisztiáné lett az Év gólja az MLS-ben Jótékonysági focitornát szerveznek a Fradi-szurkolók