mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csányi bejelentette, Storck marad a kapitány!

Csányi Sándor ritkán hív össze olyan sajtótájékoztatót, amin ő is ott van. Most megtette, és ilyenkor mindig valami fontos dolgot jelentenek be. És egy olyan győzelem után, mint a tegnapi volt, mi más is lehetett volna a bejelentés tárgya, minthogy legalább az Eb végégig Bernd Storck marad a szövetségi kapitány.

- Szóba került Bernd Storck jövője, de nem is lehetett más döntés, minthogy a szakember továbbra is ellátja a szövetségi kapitányi teendőket – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Hozzátette, Storcknak sportigazgatóként 2018-ig van szerződése, a kapitányi teendőket pedig legalább az EB végéig ellátja.
- Persze, utána el kell gondolkodni azon, hogyan tudja ellátni a kapitányi és a sportigazgatói munkáját is egyben. Ehhez biztosan kell majd neki valamilyen segítség.

A játékosok premizálása a szokásoktól eltérően rendkivül sok információt elárult az MLSZ.
- Tizenkét millió eurót kapunk a részvételért, a döntőben ehhez még jöhetnek pluszok. Egyharmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg. Összesen 75 játékos volt érintett az elmúlt időszakban.

Berzi Sándor ehhez hozzátette, volt egy alap, ami már eleve súlyozva volt a kezdő a csere és a kerettag játékosok között, ráadásul a vereségért senki nem kapott egy fillért sem. Az elmúlt időszakban játékosonként halmozódott a pénzösszeg, és a mostanra összegyűlt összeg négyszeresét kapja meg mindenki. Ez Berzi szerint azt jelenti, hogy a legtöbbet kereső játékos 40 millió forint körüli összeget kap, míg a legkisebb összeg 1-3 millió forint körül lehet.

Storck és Csányi a hivatalos Eb-labdával

Csányi Sándor Egervári Sándor bemutatásakor azt mondta, a 2016-os Eb-ről már nem szabad lemaradnia a csapatnak, most, bár ígérni nem ígért semmit, abbéli reményét fejezte ki, hogy a csapat mostantól állandó szereplője lesz az Európa-bajnokságoknak.

 

 



Szalai Ádám beszéde - egy kocsmában, valamikor ma hajnalban! Storck: Szabicsnak és Sallóinak lesz helye az Eb-stábban!