mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Storck: Szabicsnak és Sallóinak lesz helye az Eb-stábban!

Mint arról beszámoltunk, Bernd Storck az Európa-bajnokság végéig biztos szövetségi kapitány marad, és mint mondta, ez óriási megtiszteltetés számára.

- Köszönöm az elnök úrnak a bizalmat, örülök, hogy folytathatom a munkát. Az elmúlt hónapokban hoztam néhány kellemetlen és nehéz döntést, de Csányi Sándor mindig mellettem állt, és ez jól esett.

A szakember hozzátette, fontos a fiatalok szerepe, hiszen az övék a jövő, ő pedig példával szeretett volna elöl járni, és megmutatni, ha a fiatalok jobbak idősebb társaiknál, ők szerepeljenek, de ez nem azt jelenti, hogy alanyi jogon jár nekik a válogatottság.
- Amit elértünk, az a kezdet és semmi több. Csak együtt tudjuk továbbfejleszteni a magyar labdarúgást. Nyitottabbaknak kell lennünk, meg kell néznünk, hogyan dolgoznak a külföldi országokban a fiatalokkal. Nem mondhatjuk azt, hogy már eleve mindent tudunk  - mondta a kapitány, de hozzátette, nem csak a fiatalok érdemes a siker.

- Nem szeretnék csak a fiatalokról beszélni. Az idősebb, rutinos játékosok is mindent hozzátettek a sikerhez, nézzük csak meg Király Gábor vagy épp Gera Zoltán játékát.

Természetesen szóba került a válogatott mellett dolgozó stáb jövője is.
- Szeretném folytatni a munkát Andreas Möllerrel, de ezt még meg kell beszélnünk. Sallói Istvánnak és Szabics Imrének is szeretnénk helyet találni a franciaországi Eb-stábban.

 

 



Csányi bejelentette, Storck marad a kapitány! Mert a nézését és a járását!