mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Lesz-e Storckos-csütörtök?

Gyorsan leszögezem, a kifejezés nem saját, sőt, kissé lopottnak is nevezhetem, de mivel eddig nem jelent meg sehol, remélem, hogy kitalálója, Pajor-Gyulai László nem haragszik meg érte. És hogy valóban, győzelemnek, vagy legalábbis egy jó örülhetünk-e ma? Én azt érzem, igen!

A mifocink.com, Norvégia-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőről való tudosítását a Steel Prod Com KFT (2740 Abony, Dr. Hirn Márton út 9.) támogatja.


Azért van valami szürreális abban, hogy míg előbb a norvég kapitány bizonygatja, hogy 16 év után szeretnének ott lenni a labdarúgó Európa-bajnokságon,  addig néhány perccel később az Eb-n 1972 óra nem szereplő magyar csapat kapitánya mindössze nagy lehetőségnek nevezi a mai Eb-pótselejtezőt.

Érdekes gondolatok kavarognak bennem.

Be kell vallanom, hogy  amikor Bernd Storck leváltotta az egész edzői stábot, bizony nem fogadtam a szívembe.

Be kell vallanom, hogy azóta azért több olyan információ is eljutott hozzám, mely alapján azt kell mondanom, bizony én is leváltottam volna a stábot.

Maradjunk annyiban, hogy egyes folyosói pletykák szerint ha Storck kitalált, elmondott valamit, arra mindig volt egy „kontra” valakitől az elküldöttek közül, és valljuk be őszintén, így nem igazán lehet dolgozni.

Na, ettől még nem teszek ki Storck plakátokat a szobám falára, sőt, ha kijutunk az Eb-re, akkor sem teszek majd így, de tény, hogy most jött el annak az ideje, hogy megtudjuk, mire is képes edzőként ez a német ember.

Mert eddig igazából nem láttunk tőle semmit, és bár a futballhoz nálam többet értők szerint az U20-as vb-n jobban játszott a csapat, mint előtte, én ott csak azt láttam, hogy a válogatott pont olyan eredményt ért el, amit bárkivel elért volna, azaz a verhető csapatot legyőzte, a többiektől kikapott.

A nagycsapatnál pedig én eddig inkább minőségi romlást láttam – legalábbis a Dárdai féle csapathoz képest.

De most nem lehet félrebeszélni, most már tényleg nem mutogathat senkire Bernd Storck. Itt most minden az ő kénye-kedve szerint alakult.

És tudják mit?
Valahogy úgy érzem, nyerünk.

Legalábbis a két meccs alapján mi leszünk a jobbak, és kijutunk az Eb-re.
Aztán lehet, hogy éjjel 11-kor már más lesz a véleményem.



Okosat most nem lehet írni Hogy milyen a fanatikus magyar szurkoló? Ilyen!