mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szintelen, szagtalan – a Vasas rohan a kiesés felé

Erre szokták mondani: színtelen, szagtalan. A csapatok nagy részénél általában felrázza a társaságot egy edzőscsere – a Vasasnál ez, eddig nem jött be. Ráadásul most már azt sem lehet látni, mit is akar játszani a csapat.

A futballban hamar elmúlik a világ dicsősége.
Nem oly rég még 500 ember ünnepelte a Vasas NB II-es bajnoki címét, a két hete pedig alig ezren lézengtek a Vasas pályán a csapat aktuális bajnokiján.

Igaz, azóta történt egy s más.
A csapatot három év után a legjobbak közé vezető Szanyó Károlyt például leváltották, helyére az eddig a licence miatt bábként használt Simon Antalt ültették.
Csakhogy a váltás nem jött be: a Vasas előbb kiesett a Magyar Kupában az NB III-es Nyíregyháza ellenében, a bajnokságban pedig az Újpest után a Ferencvárostól is vereséget szenvedett.

Persze, lehet azt mondani, hogy ez nem egy álomsorsolás, de egyrészről az Újpest sincs épp topformában – legalábbis amikor a Vasassal találkozott, nem volt – másrészről a 12 csapatos bajnokságban nincs idő arra, hogy egy csapat a sebeit nyalogassa. Itt nem lehet egy-két meccs haladékot adni, mert abból gondok lehetnek.

Nos, a Vasas két bajnokin kapott hét gólt, és csupán egyet rúgott.

Ami ennél is rosszabb, hogy elveszni látszik a karakteres játék. Szanyú ugyanis bátran felvállalta a támadójátékot. Mondhatnám, hogy állva halt meg, de én inkább úgy gondolom, Szanyó pontosan észrevette, hogy ezzel a csapattal, ebben a bajnokságban nem lehet kibekkelni a bennmaradást. Megpróbált előre menekülni, pechére ez nem jött be.

Simon azonban védekezőbb taktikával küldi pályára a csapatot, mint Szanyó, de látni kell, ez a csapat nem képes védekezni. Vannak ugyan védők a csapatban, de az nem azt jelenti, hogy védekezni is tudnak. Ráadásul egy kiesés elől menekülő csapatnál új játékfelfogást kialakítani egyik napról a másikra nem túl hálás. Főleg úgy nem, hogy közben az Újpest mellett a bombaformában lévő Ferencvároshoz kell menni.

Simon eddig semmit nem tett hozzá a Vasas játékához, ilyen erővel Szanyó is maradhatott volna az edző. Ezt az eredmény vele is elérte volna a csapat…  



Ők mind hülyék? Hét hónap alatt 14 embert rúgott ki Storck! Simon Krisztián horrorsérülést szenvedett