mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: Mi vagyunk az esélyesebbek!

Bár 34 éve nem győztük le Norvégiát, és bár a legutóbbi tétmeccsen oda-vissza egy laza nyolcast kaptunk tőlük, Csank János egykori szövetségi kapitány szerint most mi vagyunk esélyesebbek a továbbjutásra.

Esélyesek vagyunk, sőt azt gondolom, mi vagyunk az esélyesebbek – mondta Csank János egykori szövetségi kapitány a Lokálnak. – Tudom, hogy a norvégoknak jó játékosaik vannak, Európai-bajnokságokban játszanak, és bár a csapat nem hagyományos északi focit játszik, a fejük északi. Amit elkezdenek, azt játsszák végig, nem nagyon tudnak változtatni, így könnyen kiismerhető a játékuk. Én a dánokat szerettem volna, ám ha azokat az erényeket csillogtatjuk meg a pótselejtezőn, amivel meccseket nyertünk a csoportban, továbbjuthatunk. Szerintem 60 százalék esélyünk van erre.

Az elmúlt 15 év legsikeresebb szövetségi kapitánya, Egervári Sándor szerint viszont a norvégok sokkal erősebbek, mint a magyar csapat, és a továbbjutáshoz bravúr kell. – Nem mondhatjuk, hogy a legkönnyebb ellenfelet kaptunk – mondta Egervári. – A norvég játékosok egyrészt nagyon jó csapatjátékot játszanak, másrészt fizikailag sokkal erősebbek, mint mi. Ráadásul a játékuk sem fekszik nekünk. Gyorsak, erőszakosak, nem véletlen, hogy náluk nagyobb játékerőt képviselő csapatokat is le tudnak győzni. Nehéz két mérkőzésre számítok, bravúr kell a továbbjutáshoz, és bár nem vagyunk esélytelenek, azt kell mondanom, a csoportból könnyebb lett volna másodikként továbbjutni.



A norvég sikeredző szerint oda-vissza verniük kell a magyar csapatot Möller: Storck számára csak a győzelem számít