mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az MLSZ azt állítja, Storck kirúgatta a szakmai stáb magyarjait

Gyorsan szögezzük le, semmi bajnok Andreas Möllerrel, ám azt nem tudom, vajon az egykori klasszis mit is segít majd abban a négy-öt napban, amikor találkozik a játékos. Az mást kérdés, hogy egyáltalán nem hiszem, hogy Möller csupán erre a két meccsre érkezne Magyarországra. Ám azt mégiscsak furcsának találom, hogy Storck kirúgatta az edzői stáb magyarjait.

Bernd Storckkal négy selejtezőn meccsen öt pontot sikerült szerezni.
Ha az u 20-as vb-t is idevesszük, nyolc meccsen 9-et.
Nos, ez a Bernd Storck kirúgatta az edzői stáb összes magyar tagját.

Merthogy az MLSZ közleményében ez van.
Bernd Storck júliusi kinevezésekor elfogadta a szövetség azon feltételét, hogy a csoportmérkőzések befejezéséig változtatás nélkül Dárdai Pál stábjával dolgozzon tovább. Most azonban a német szakember jelezte, hogy a csoportmeccsek lezárultával számára a pótselejtező sikeres megvívása a legfontosabb, a cél elérése érdekében mindent el kíván követni, ezért megnyerte a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes Andreas Möllert, hogy segítse a magyar válogatott munkáját az előttünk álló sorsdöntő párharcban. Az egykoron 85-szörös német válogatott játékos, pro licences képesítéssel rendelkező edző elfogadta az MLSZ felkérését és Magyarországra teszi át székhelyét. A szakmai stáb összetételét további változások érintik. Távozik Sallói István és Szabics Imre. Utóbbit a szintén komoly nemzetközi játékos múlttal rendelkező, jelenleg az U17-es csapatot is felkészítő, korábbi 28-szoros válogatott Szélesi Zoltán, míg Andrusch Józsefet a korábban a Schalkénél, a Kölnnél és a Herthánál is dolgozó ismert Bundesliga kapusedző, Holger Gehrke váltja, aki már az U20-as világbajnokságon is segítette a korosztályos válogatott munkáját.

Óriási – már bocsánat – pofátlanságnak tartom, hogy a pótselejtező előtt kirúgják azokat a magyar szakembereket, akik végigdolgozták az egész sorozatot, és elveszik tőlük azt  a lehetőséget, hogy a pótselejtező sikeres megvívása után kimenjenek az Eb-re. Mert azt kötve hiszem, hogy az Eb-re visszahívják majd őket. Marad viszont az a német, akinek vezetése alatt a magyar válogatottnak „se íze, se bűze”.

Mint mondtam, semmi bajom Möllerrel, de óriási kérdés, vajon mit vár tőle az MLSZ? Merthogy Storck épp a hétfői sajtótájékoztatón mondta el, hogy alig három-négy nap lesz a csapat felkészítésére.

Vajon Möller ez idő alatt fogja megváltani a világot?
Ugye ezt senki nem hiszi el!

Arra is kíváncsi lennék, vajon mit rontott el Szabics vagy épp Andrusch. Talán rosszul vezették a bemelegítést, rosszul tették le a bójákat?

Na ne már!

Merem vállalni, és ha nem így lesz, hivatalosan megkövetem az MLSZ-t, de ez olyan, mintha már am jövőt építenék, azaz egyáltalán nem lennék meglepve, ha a világbajnoki selejtezőkön már Andreas Möllernek hívnák a szövetségi kapitányt. Főleg, hogy Storcknak hivatalosan lejár a szerződése.

És ezzel sincs semmi bajom, csak nem így kell ezt kommunikálni.

Azzal van bajom, hogy a hosszú távú stratégia csíráját sem lehet látni.
Az MLSZ ezt a sejtezősorzatot három szövetségi kapitánnyal tudta le, úgy, hogy a sorsdöntő meccs előtt leváltja a másodedzőt, a kapusedzőt és a menedzsert, mindeközben a Storck által idehozott német utánpótlásedzők úgy adják egymásnak a kilincset a korosztályos válogatottaknál, hogy ember legyen a talpán, aki tudja azt követni.

Azzal van bajom, hogy ennek az egésznek olyan szaga van, mintha az MLSZ már előre „tudná”, milyen eredményt is hoz a pótselejtező, és azért hozta ide idő előtt Möllert, hogy az megismerje a csapatot. (Mondjuk, ennek legalább lenne valamilyen csapatépítő lényege)

Az egésszel pedig az a nagy bajom, hogy legyen bármi is a végeredmény, kommunikációból óriási egyest kapott az MLSZ.
És már nem először.



Azért mindig meg tud lepni az MLSZ - Andreas Möller segít az Eb-re jutni! Gyors és türelmes játék kell a törökök ellen