mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Negyedikként zárt az U18-as válogatott a Jezek-tornán

U18-as válogatottunk negyedik helyen zárt a nyolccsapatos, csehországi Vaclev Jezek-emléktornán.





A mieink a csoportban előbb 2-0-s vereséget szenvedtek a házigazda csehektől, majd az ukránokkal és a japánokkal egyaránt döntetlent játszottak, így tegnap a torna harmadik helyéért játszhattak. Az MLSZ beszámolója szerint Németh Antal szövetségi edző sérülés és betegség miatt több játékosára sem számíthatott a találkozón, klasszikus középcsatárt már nem is tudtunk jelölni a kezdőbe, a kapuban pedig Zöldesi Illés állt, aki eredetileg nem volt kerettag, "vészbehívóval" csütörtökön utazott el a többiek után.  A magyar válogatott a nehézségek ellenére jól kezdte a mérkőzést, szervezett védekezett, nem hagyott területet a szlovénoknak.  Az első félidő közepéig kiegyenlített volt a mérkőzés, ekkor egy peches találattal a szlovén csapat szerzett vezetést: egy beívelést követően Tóth Bence megpróbálta hazafejelni a labdát, de nem vette észre, hogy kapusunk is elindult a labda felé, így az üres kapuba bólintott. A gól után kissé kapkodóvá vált a játékunk, megpróbáltunk támadni az egyenlítésért, de egy labdaeladást góllal büntettek a szlovénok, akik így 2-0-ás előnnyel zárták az első félidőt.

Ezek után a fordulás után támadó szellemben játszottunk, uraltuk a játékot, de a zártan védekező szlovénok nem adtak sok esélyt a komolyabb helyzetek kidolgozására, a 16-os előtt megtört az akcióink lendülete. Az eredmény a lefújásig nem változott, Szlovénia 2-0-ra győzött.

- A negyedik hellyel nem lehetünk elégedetlenek egy ilyen erős mezőnyben, de sikeresnek semmiképpen sem mondható a szereplésünk, hiszen a rendes játékidő eredményeit tekintve két döntetlen és két vereség a mérlegünk - mondta a találkozó után Németh Antal szövetségi edző. - Sajnos sérülések és betegségek miatt a végére alaposan megfogyatkoztunk, az utolsó mérkőzésen már alig voltak variációs lehetőségeink. A torna ezzel együtt elérte a célját, erős riválisok ellen próbálhattunk ki több új játékost is, így teljesebb képet kaptunk erről a korosztályról.



Köszönjük Vasas, hogy visszaadtátok a futballba vetett hitet! Telt ház, BL-siker! Húsz éve megvalósult az, amiről ma csak álmodnak az Üllői úton!