mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Gyanúsabbnál gyanúsabb meccsek...

Finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy a diósgyőri vezetők nem erre számítottak. A csapat nagyjából atomjaira hullott, ám ennél sokkal nagyobb probléma, hogy sorra játssza a gyanúsabbnál gyanúsabb meccseket.

„Ha van rá módod és leadják nézd meg a Fradi-Diósgyőr ismétlésének első 20 percét. és nézd KIZÁRÓLAG Grumics mozgását. Érdekelne a véleményed róla” – írta egyik olvasónk üzenetben két héttel ezelőtt.

Nos, nemcsak Grumics, hanem a teljes Diósgyőr mozgását elemezni lehetne azon a meccsen, hiszen a Fradi akkor lőtt gólt, amikor akart. A teljes diósgyőri védelem és középpálya úgy rohangált, mint pók a falon.

Egy héttel később jött az a bizonyos Videoton elleni meccs, amely után ugyan azt írtam, hogy így nem lehet megbundázni egy meccset, ám megnézve Pátkai fejesét no meg Koman indítását erősen véleményessé vált állításom.  De maradjunk annyiban, arról a meccsről még nem mondanék ítéletet, inkább álljon itt egyik újságíró kollégám mondata: „három forduló után eljutottam oda, hogy idén már nem nézek DVTK meccset”.

Nos, nem tudom kollégám látta-e a tegnapi, MTK elleni összecsapást, ám tény, az első gólnál például Antal Botond a maga majd két méteres magasságával „elfelejtett” vetődni, és bár valóban nagyszerű volt Kanta szabadrúgása, azzal, hogy a DVTK-kapus térdelve nézte végig, ahogy a labda a hálóban köt ki, bizony nem sok esélyt adott – magának a hárításra.

Ám a tegnapi meccsen nem ez volt a csúcspont.
Az MTK rúgott gólt úgy, hogy a kapus Hegedűs Lajos adta a gólpasszt. Mindez csak azután, hogy Kovács Gábort már kiállították.

Az i-re a pontot pedig Antal Botond tette fel, miután a diósgyőri kapus 4-0-s állásnál teljesen feleslegesen elgázolta Ramost, amiért kiállították.


A DVTK három meccsen 10 gólt kapott, a Fradi pályán a védelem rogangált össze vissza, a Vidi ellen már diósgyőri-játékos adta a gólpasszt, az MTK ellen pedig két kiállítás mellett két, bohózatba illő gólt kaptak.

Szoktam mondani, hogy a folyosói, lelátói pletykáknak legalább a 60 százaléka igaz, ám ha ez ebben a helyzetben is megállja a helyét, akkor óriási gond van.

Mert a folyosói, lelátói pletykák most gyanús – és most finoman fogalmaztam – meccsekről szólnak.

Fotók: dvtk.eu



Casoni megbukott, de vele bukott Burcsa Győző is! A rendőröknek (is) köszönhető a közös szurkolás!