mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kubatov Gábor: Mit csinálnak az ultrák? Megölnek?

Thomas Doll, Gyömbér Gábor és Kubatov Gábor állt az újságírók elé a Ferencváros nagysikerű, „médiacsütörtök” nevű programján. Az edző és a játékos egyetlen kérdést sem kapott, ám a Fradi-elnök annál többet. És mi más lehetett volna a fő téma, mint a szurkolók közti ellentét.

- A Fradinál már hat éve van szurkolói kártya, erről az útról nem is szeretnénk lelépni. Az MLSZ lépése csak a mozgásterünket bővítette. És hogy mi lesz a vénaszkennerrel. Nos, a beléptetéssel egyetlen olyan esemény, incidens sem történt, ami indokolná az eltörlését. Ez egy műszaki újítás – mi ezt gondoltuk a legkisebb rossznak. Ez csak egy indok, hogy cirkusz legyen a klub körül.  Ám több helyen elmondtam, mi csak 15 emberről mondtunk le, a többiek bejöhetnek, de ennek vannak feltételei. A távolmaradó ultrákkal 3000 embert buktunk, de nyertünk 2500 új nézőt. És nyertünk egy új rendszert nyerünk, egy új szurkolói kultúrát. Csak olyat mondj az ellenfeledre, amit magadról is szívesen hallanál. Ne legyél kirekesztő, politikát ne hozd a stadionba. És ezt politikusként mondom, én sem politizálok Fradi elnökeként. Ne verekedjenek, ne legyenek obszcének a szurkolók. Ezek normális dolgok. Aki ezeket csinálja, azt a vénaszkenner kitiltja. Elindultunk ezen az úton, az idő eldönti, jó úton járunk-e. Nincs olyan szponzorunk, aki örült volna Csatáry-molinónak.  Személyes érzelmeimről nem beszélnék a tüntetés kapcsán. Minden ilyen dolog megerősít, hogy továbbra is elnök legyen. Minél több ilyet csinálnak, annál erősebben hiszem, hogy ezzel a kultúrával le kell számolni. Mi történik, megölnek? Pár száz ember miatt nem változtatok. Nem fogom testőrökkel körbevetetni magam. Nem fogok ezért változtatni az életmódomon.


 



 

Természetesen szóba került a csapat európai és hazai szereplése, és az Orosz Pál által ígért nemzetközi szereplés elmaradása is.

- Ha Orosz Pál szerényebb, akkor az a baj. A Fradinak mindig magas célokért kell küzdenie. Az emberek azt tudják, ki hányszoros bajnok vagy kupagyőztes. Nem láttam újságcikket, amiben ezt ígérte volna. Keressük mi is az okokat, hogy mi történt. Minden szél jó, ha tudod, hol vannak a kikötők. Újabb kutatások, elemzések kellenek, rájövünk a hibára és csoportkörbe kerülünk. Nincs más lehetőségünk. Nekem is fáj a kudarc. Hosszan ne beszéljünk róla, mert mélyinterjú lesz. Úgy készülünk, mint egy nyugati csapat. Ami rendszert az elemzésekről bevezettek a Herthánál, mi azt 1 éve használjuk. A kudarc okát kell megkeresni, nem az okokat, az előrébb visz minket - mondta Kubatov Gábor.

 



Jó meccset várnak a szakvezetők Dárdai Pál: Nagy fájdalom, hogy nem csinálhatom tovább