mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nagyszerű gesztus: Nagy Norbertől nevezték el szülővárosa sporttelepét

A  tragikusan fiatalon elhunyt Nagy Norbertről nevezték el a hajdúnánási sporttelepet.

Nagy Norbert Hajdúnánáson született, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Stadler FC érintésével érkezett 1995-ben a Ferencvároshoz  A Fradiban aztán igazi közönségkedvenc lett, és a sikerek sem maradtak el. Nyert két bajnokságot, két bajnoki ezüst és egy bronzérmet. Az Üllői útról került be a válogatottba, ahol 16 alkalommal szerepelt. A Fradiból 2001-ben Tatabányára szerződött, majd dorogi kitérő után a Haladás labdarúgója lett.

Mindössze 33 éves volt, amikor 2003. május 9-én halálos autóbalesetet szenvedett Szombathely határában. A balesetet megelőzően a Haladás több játékosa - a balesetet szenvedett Audiban tartózkodó Nagy Norberten, Németh Attilán és Robsonon kívül - a tragédiát megelőző egész éjszaka egy ismert szombathelyi szórakozóhelyen tartózkodott. Reggel innen indultak két személyautóval a körgyűrűn keresztül Olad felé.

Az ezt követő bajnoki mérkőzésen a kaposvári Rákóczi ellen, a Haladás visszavonultatta Nagy Norbert 4-es számú mezét.

Most, tiszteletére róla nevezték el szülővárosa, Hajdúnánás megújult sportközpontját, amelynek bejáratánál felavatták az emléktábláját is.
 



Fehérvári profizmus - papírok híján itthon maradtak a Videoton-kapusok Így semmilyen koncepció nem valósulhat meg a Puskás Akadémiánál