mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Nyíregyháza szerint az MLSZ a hibás a Balbinot ügyben

Érdekes fordulatot vett a Nyíregyháza kizárásának története. A klub ugyanis saját weblapjára feltett egy közleményt, mely szerint az UEFA a Munkaügyi Bíróságra utalta a klub és Balbinot ügyét, sőt, a közlemény szerint 2012 óta az MLSZ-nek kellett volna megoldania a problémát, de ez nem történt meg.


Miközben a szövetség folyamatosan arról beszél indoklásában a kizárás kapcsán, hogy nem lett időben kifizetve Diego Balbinot, a Szpari korábbi játékosa, az UEFA egyik levelezése megerősítette azt, hogy a Nyíregyházának van igaza, azaz nem is kellett volna kifizetni a játékost. Az UEFA főtitkára és a profi labdarúgók 3 európai szervezetének főtitkárai  2014 márciusban és 2015 májusban is azt írták a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a játékosokkal kapcsolatos munkaügyi vitákat a magyar jogrendszer a Munkaügyi Bíróság hatáskörébe utalja, vagyis a magyar jogszabályok szerint kell elbírálni. Kiolvasható az angol nyelvű anyagból, hogy még a külföldi szakemberek is azt állítják, hogy ez nyitott, nem rendezett kérdés, az MLSZ 2012 óta nem oldotta meg ezt a problémát és az erre adott 3 éves határidő is letelt!  Sőt "nyitott kérdés"-ek közé teszi és rendezendőnek jelöli meg az MLSZ számára, amelyet az negyedik éve nem teljesít! A Szpari részéről ez volt az egyik legfontosabb érv a licenckérdés kapcsán.  - A Spartacus teljesítette az MLSZ-nek a munkaszerődésre vonatkozó szerződési feltételeit, záradékba beletette, hogy mi a jogi fórum (Nyíregyháza Munkaügyi Bíróság), így az alkalmazandó jog (magyar munkajogi szabályok), valamint a nemzeti jog előnyt élvez minden mással szemben. A Szpari ennek megfelelően járt el a Balbinot ügyben, és annak ellenére is rendezte a tartozást, hogy erről a Munkaügyi Bíróság nem rendelkezett - engedve a zsarolásnak, hogy másképp nem kap licencet a klub. Tehát bizonyítékunk az MLSZ saját határozata -melyre az UEFA levelében is utalnak -  hogy az MLSZ és az UEFA szerint sem kompetens más fórum (FIFA) hasonló ügyekben. A kizárásnál mégis a FIFA-ra hivatkozik a szövetség. Harcolunk tovább az igazunkért, hiszen mi a szabályoknak megfelelően jártunk el - mondta Dr. Ökrös András, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője - olvasható a közleményben.

 Egyrészről kíváncsian várjuk, mit reagál a közleményre az MLSZ, másrészről arra is kíváncsiak vagyunk, vajon miért csak most adta ki ezt a közleményt a Nyíregyháza – no és természetesen az eredeti, angol nyelvű levelet rajtuk kívül senki nem látta.

 



Jenner: Viszlát Jégember, kedves barátom, nyugodj békében! Fortuna megfogta kezünket