mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Gyászol a magyar futball: Elhunyt Eisemann László

Hatvankét éves korában, csütörtökön este "tragikus hirtelenséggel" elhunyt Eisemann László, a Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott masszőre.

 

 
Eisemann László 1982-ben, a serdülő válogatott mellett kezdte a masszőri pályafutását, majd 1983-ban, Bicskei Bertalan hívására elvállalta az Ifi válogatott melletti munkát, így részese volt az 1984-es Európa-bajnoki címnek is.


Később dolgozott az olimpiai válogatott mellett is, 1989-től pedig az A-válogatott mellett is sokat tevékenykedett, több mint 250 mérkőzésen segítette összesen 15 szövetségi kapitány munkáját és a játékosok felkészülését.


Klubszinten a BKV Előre, a BVSC és a Honvéd gyúrója is volt, de karrierje nagy részét a Ferencvárosnál töltötte el: 1996-ban, az Olimpiakosz Pireusz elleni UEFA Kupa-párharcnál csatlakozott a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és egy hároméves periódustól eltekintve közel húsz esztendőn keresztül szolgálhatta szeretett klubját. Két bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet, egy Szuperkupa-sikert, és két Ligakupa-győzelmet is ünnepelhetett az FTC-vel.





Sisa Tibor a Vác edzője Az ezüstcipős