mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Gera Zoltán visszavonul a válogatottól, ha...

Gera Zoltán a csúcson szeretné befejezni válogatott pályafutását, így amennyiben kijutunk az Eb-re, nagy valószínűség szerint visszavonul a nemzeti együttestől. Az Európa-bajnokságon hatalmas élmény lenne számára pályára lépni, de később szívesen állna edzőnek.

- Én már ennél a selejtezőnél is úgy éreztem, hogy nem játszom, de Pintér Attila visszahívott a válogatottba. Most harminchat éves vagyok, és – érdekes módon – harminc környékén jobban éreztem, hogy öregszem. Jelen pillanatban még jól érzem magam, de ez már nem az, mint régen: nem a „régi idők focija”. Százalékban nem fogadnék, de a következő, a finnek elleni meccsen sok minden el fog dőlni! A papírforma ugyan az iksz, de ezek már „hatpontos” meccsek, itt nem lehet hátrányba kerülni! A finn csapat játszós stílust képvisel, de nem elég direktek. Amit játszanak, az a labdabirtoklásra épül, de ebben is el lehet fáradni. Megkockáztatom, hogy Jeremenko a mi selejtezőcsoportunk legjobb játékosa, de a többiek egyszerű, tipikus finn játékosok; úgy értem, hogy nincs bennük a váratlan. Szerintem a csoportunkban a románok a legjobbak, de az észak-írek sem olyan rosszak, azonban ők csak azért vannak versenyben, mert jól állnak a pontok számát tekintve. Mondjuk, Lafferty sem egy rossz játékos, ott csörtet elöl, és ha kell, még a kapufába is belerúg! Tipikus másodosztályú angol játékos, aki egy zártan védekező angol csapat ellen már nem annyira villog - mondta Gera Zoltán a Presztízs Sport magazinnak adott interjúban

A Ferencváros középpályása elmondta azt is, hogy az elmúlt években mennyit változott a játéka.
- Az én játékom az évek során már teljesen átalakult: letisztultabb, céltudatosabb, érettebb lett. Amikor először a Fradiban játszottam, egy ügyeskedő gyerek voltam, sok váratlan dolgot csináltam, de sok labdát el is adtam. Most nagyon jó a Fradi játékoskerete, Hajnal Tomival, Böde Dániellel nagyon jól játszunk együtt! Korábban nekem posztom sem nagyon volt, kiraktak általában a szélre, mondván, ha ott eladom a labdát, akkor még nincs nagy baj belőle!


 


 

Gera szót ejtett arról is, mihez kezd majd, ha befejezi a pályafutását.
- Ha kijutunk az Eb-re, akkor azt hiszem, a csúcson kell abbahagyni. Két dolgon múlik az én játékom: hogy fizikálisan bírom-e, és hogy motivált vagyok-e. Ha ebből az egyik elveszik, akkor van vége! Sok minden van a fejemben, de azt hiszem, hogy a futball mellett maradok. Az edzői pályát is ki akarom próbálni! Sok edzővel dolgoztam, kiváló edzőkkel, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, a játékom letisztult, és én ezt akarom átadni. A célom, hogy Angliában edzősködhessek. Már a West Bromwich Albion FC-nél felajánlották, hogy legyek náluk edző, mert azt hitték, hogy abbahagyom. Ez a lehetőség újra megnyílik, ha akarom, mivel az elnök, Jeremy Pears és a sportigazgató, Richard Garlic annyira erősen akarja, hogy akár holnap mehetnék. De ugyanez a helyzet a Fulhamnél is, ahol legalább ekkora tisztelettel vannak irántam. Gondold el, hogy milyen jó érzés, amikor az embert huszonötezren ünneplik! (Fotó: Presztízs Sport)



A Videoton edzőjének fia provokálta a verekedést! Mit kívánnak a szurkolók? Ezt!