mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Videoton edzőjének fia provokálta a verekedést!

A Magyar Kupa döntőjét sajnálatos esemény árnyékolta be. Joan Carrillo, a Videoton edzője a sajtótájékozatón telekürtölte az országot azzal, hogy 17 éves fiát valaki megrúgta a lelátón. Már majdnem sajnálni kezdtük az edzőt, amikor – hála a ferencvárosi biztonsági kamerarendszernek – kiderült, Joan Carrillo fia provokálta a verekedést. És erről még az MLSZ is közleményt adott ki.

Az élvezetes játékot hozó és gólokban gazdag Magyar Kupa-döntőt követő sajtótájékoztatón Joan Carrillo, a székesfehérváriak vezetőedzője azt mondta, hogy „nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Lényegtelen most a helyszín, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, függetlenül a stadiontól, de természetes, hogy aggódtam a fiamért."

Az új Üllői úti stadion biztonsági kamerarendszerének segítségével pontosan rekonstruálható a mérkőzés végét követő lelátói incidens. A történtek után az MLSZ biztonsági felelőse a felvételek alapján azt állapította meg, hogy a mérkőzés lefújását követően a semleges szektorban (ide bárki jegyet válthatott) két – valószínűsíthetően – ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) szurkoló fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében. Ekkor közbelépett Joan Carrillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. Időközben a hangos szóváltásra felfigyelve, megérkeztek a biztonságiak is.




A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől, és elindultak a helyük felé. Ezt követően, a felvételek tanulsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni – a neki közben hátat fordító – egyik ferencvárosi szurkolót. Ezt követően a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat. A biztonságiak gyors és szakszerű közbelépésének köszönhetően személyi sérülés nélkül sikerült helyreállítani a rendet a néhány másodpercig tartó lökdösődést követően. Egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás.

Az eset részletes kivizsgálása után, amennyiben az indokolt, az MLSZ megindítja a szükséges eljárást annak érdekében, hogy megállapítható legyen a szereplők személyazonossága, felelőssége, és jogszabályoknak megfelelő szankció kövesse a sportesemény rendjének megzavarását.

A biztonsági kamerarendszer felvételei lehetővé teszik, hogy az eset kivizsgálásakor a konfliktusban résztvevők szubjektív előadásának szerepe minimálisra csökkenjen.

A 75. Magyar Kupa döntője mindvégig jó hangulatban, a sorozat presztízséhez méltó környezetben zajlott, és a kilátogató több mint 15 ezer szurkoló a szélsőséges időjárás ellenére is jól szórakozott, az este a magyar labdarúgás igazi ünnepe volt.

A fenti ünneprontásért már csak ezért is kár...”

 



A klubok tudják, nem jó, amit az MLSZ csinál a szurkolókkal! Gera Zoltán visszavonul a válogatottól, ha...