mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Botrány a budapesti fociban: A SZAC nem áll ki többet a Pestszentimre ellen

Pintér Béla, az 1908 SZAC KSE elnöke a Pestszentimre -1908 SZAC mérkőzés után levelet írt Dr. Lévai István Zoltánnak a XVIII. kerület alpolgármesterének, a Pestszentimre elnökségi tagjának.

A SZAC elnöke a nyilvánossá is tett levelében arról írt, hogy a mérkőzés után az egyesület két szurkolója által elégetésre került tiszteletbeli elnöküknek, Muraközy Tibornak az egyesületük által kiadott könyve, amit ajándékba adtak a meccs előtt az imreieknek. Emellett leírása szerint egy volt játékosukat - szintén ellenfelük szurkolói -a helyszínen bántalmazták a találkozó után.

A pestifoci.hu beszámolója szerint a 1908 SZAC KSE elnöksége úgy döntött, hogy amíg hivatalosan nem kér tőlük bocsánatot a Pestszentimre SK vezetősége, addig semmilyen bajnokságban, semelyik csapatukkal nem állnak ki a PSK ellen, még akkor sem ha ez a szabályok szerint hátrányosan érinti őket.

„Mi semmilyen körülmények között nem tettünk a Pestszentimrei SK ellen. Mi nem tehetünk az ősi Pestszentimre - Pestszentlőrinc ellentétről, amely nem a sport miatt van. A mi szurkolóink miatt még a Pestszentimrei SK játékosai soha sem érezhették magukat fenyegetett állapotba, arról nem is beszélve, hogy a játékosainkat milyen sportszerűtlen retorikai nyomásgyakorlás éri a mérkőzéseken, korosztálytól függetlenül. Senki nem várhatja tőlünk, hogy amatőr II. osztályban ilyen gyűlöletkeltő ,megalázó körülmények között legyünk kénytelen lejátszani egy mérkőzést.
Eddig ezt nem tettük írásban is szóvá, mert nem akartunk újabb ellenünk felhozott, nem létező, vádakat. De ez most elért egy olyan szintet, melyet nem hagyhatunk szó nélkül – áll Pintér Béla indoklásában.

.”

 

 



Szemfényvesztés volt a Puskás-stadion terve - megint jól átvertek mindenkit A klubok tudják, nem jó, amit az MLSZ csinál a szurkolókkal!