mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nem ma jön el az igazság napja

Hiába vártuk, nem ma jön el az igazság napja. Bár a licencadó testület ma lényegében eldönti, mely csapatok nem kapják meg az induláshoz szükséges engedélyt, a nyilvánosság mindezt csak két hét múlva, május 26-án tudja meg. Az ok természetesen…a bürokrácia.


Sipos Jenő beszélt a jövőről (fotó:mlsz.hu)

Ma ülésezik legközelebb az MLSZ licencadó bizottsága, ma hozza meg döntését, hogy mely csapatok vehetnek részt a bajnokságokban.

A meghozott döntés ellen egyébként fellebbezéssel élhetnek a klubok, azonban hiánypótlásra, illetve további dokumentum benyújtására már nincs lehetőség, tehát a meghozott döntést esetleg meg lehet fellebbezni. Erre 8 nap van és május 26-a körül kerül nyilvánosságra, hogy mely csapatok kapták meg az NB I-es és NB II-es licencet Bízunk abban, hogy olyan csapatok kapják meg az engedélyeket, akik valóban be is fejezik a bajnokságot a jövőben – fogalmazott Sipos Jenő az MLSZ szóvivője.

A kérdés csupán az, ha már nem pótolhatnak semmit a csapatok, akkor mi értelme van fellebbezni. Persze, tudom, időhúzásként ez jó, de ami nem volt meg két hete, és nincs meg ma, az nem lesz meg két hét múlva sem – főleg, ha meglenne, akkor sem lehetne bemutatni. 

És hogy a licencadó bizottságnak milyen lehetősége van az ellen tenni, hogy olyan helyzet álljon elő a bajnokság közben, ami idén a Győrrel és a Pápával történt.

 – A Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága nem nyomozóhatóság. A beadott adatok, dokumentumok alapján történik a licencek elbírálása, tehát az adatok, amik az okmányokban, átküldött anyagokban szerepelne, azokért a felelősség azokat terheli, akik ezeket leírták, aláírták, tehát az ügyvezetőket, klubvezetőket, egyebeket. Ha a beadott dokumentumok között vannak olyanok, amelyek nem felelnek meg a valóságnak és ezt észleli a labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága, akkor megteszi a szükséges lépéseket, adott esetben a nyomozóhatósághoz is fordulhat, hogyha, mondjuk, bűncselekmény gyanúja merül fel egy-egy ilyen ügyben. De én azt gondolom, hogy itt a felelősséget inkább a klubvezetőség részére kell helyezni, tehát ők gondolják át, miket tesznek a dokumentumokba, és azok teljesíthetőek-e – vázolta a szóvivő.

 



Garancsi azoktól kér most, akiktől korábban eltiltotta a játékosokat Ingyenes tv-csatornára kerül az NB I és a BL is