mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Garancsi azoktól kér most, akiktől korábban eltiltotta a játékosokat

Garancsi István emlékezetkiesésben szenved. A Magyar Kupa elődöntője előtt ugyanis kér a szurkolóktól. Azoktól a szurkolóktól, akiktől néhány hete még eltiltotta a játékosokat.


A szurkolókra szűksége lenne a Videotonnak. De csak ott, ahol ők akarják? (fotó:vidi.hu)

- Május huszadikán a bajnok csaphat össze az ország második legjobb formában lévő csapatával a Magyar Kupáért, ami a sorozatnak is erősíti a presztízsét. Egyvalamit szeretnék kérni a Vidi-szurkolóktól. A klub érdekében tett eddigi, több mint hétévnyi erőfeszítésért, és a sikerekért cserébe talán nem is olyan nagy kérés. Megköszönve a buzdítást mindenkinek, aki eddig is ott volt a stadionban, arra kérek minden elkötelezett Vidi-drukkert, hogy a kupadöntőre és a bajnokság megnyerését megünneplő utolsó hazai meccsre tegyék félre a szurkolói kártyával kapcsolatos fenntartásaikat, és jöjjenek, segítsenek a csapatnak, mert nagy szükség van rájuk a lelátón - mondta a napokban Garancsi István a vidi.hu-n.

Abban egyetértünk, hogy a Videotonnak – mint minden más csapatnak nagy szüksége van a szurkolókra. Sőt, a magyar focinak nagy szüksége van a szurkolókra.

De…

Garancsi most azoktól kér, akiket néhány hete megsértett, akiktől néhány hete szó szerint eltiltotta a játékosokat.

Emlékeznek még arra, amikor a Videoton kiütötte a Haladást?
És arra, hogy azon a meccsen a Vidi legnagyobb szervezett szurkolói csoportja, az RBD demonstratív céllal a stadionon kívülről buzdította a csapatot?
És arra, hogy a játékosok a mérkőzés után kimentek, és megköszönték a szurkolást?
És arra, hogy mit reagált erre Garancsi István?

- Ez biztosan nem fordul többet elő. Ennél sokkal felelősségteljesebben kell viselkedniük a játékosoknak. Nem kárhoztatom őket, mert egy nagyon nehezen kezelhető helyzetbe kerültek. Nekünk viszont, még ha fájdalmas is, de rendeznünk kell ezt a helyzetet. Márpedig az említett dolgoknak a stadionban van a helyük, nem az utcán, téren, parkolóban vagy domboldalon. A Videoton FC játékosai ezért a jövőben nem mennek ki a meccs után a stadionon kívül szurkoló csoportokhoz – mondta Garancsi a vidi.hu-n, hozzátéve, a szurkolói csoportokat szívesen várja a stadionban, és reméli, a szurkolók újra nagyszerű hangulatot teremtenek a meccseken.

Nos, nem tudom, menyire etikus, ha előbb a játékosokat eltilt valaki az utcán szurkoló csoportoktól, majd néhány hét után ezektől a csoportoktól kér „szívességet”.

Szerintetek?

 



Miért bombázzák szét (ismét) a székesfehérvári bajnokcsapatot Nem ma jön el az igazság napja