mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez sokaknak fájni fog, azaz szinte kizárt, hogy 16 csapatos legyen az NB I

Elképzelhető, hogy az MLSZ-ben is úgy gondolják, elérkezett az idő arra, hogy rendet tegyenek, és szigorúbban bírálják el a licenckérelmeket. Erre utalt ma Varjú Tamás, az MLSZ elsőfokú licencadó bizottságának elnöke a Digi Sport televízióban, hiszen elmondta, jelenleg 4-5 első osztályú klubnál is csoda lenne, ha megkapnák az indulási jogot. Lehet, hogy ez most sokaknak fájni fog. Nagyon.

 

 

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottságának döntése alapján tíz klub kapta meg a kért licencet. Ebből heten élvonalbeli indulási jogot kaptak, igaz, a hét csapat közül ketten még az NB II-ben szerepelnek, és 28 klubnak kell további hiánypótlás keretében teljesítenie a szabályzatban megfogalmazott elvárásokat.

Varjú Tamás, az MLSZ elsőfokú licencadó bizottságának elnöke a Digi Sport televízióban ma elárulta, amit eddig is tudott mindenki, miszerint óriási a fegyelmezetlenség, de négy-öt klubnál vélhetően a baj is nagy. Érdekességként említette, hogy van egy klub a jelenlegi NB I és NB II 38-as mezőnyében, amely nem adott be licenckérelmet, de mivel az eljárás folyamatban van, nem nevezhette meg, hogy melyik csapattal nem találkozunk biztosan nyártól, de biztos, hogy vannak olyan klubok, amelyek „lécátugrása” kisebbfajta csodával érne fel. Varjú Tamás azt is elárulta, jelenleg is van olyan klub, amely a pénzügyi kritériumrendszer elemei közül még egyet sem töltött fel a rendszerbe. Ezt május 8. után már nincs lehetőség korrigálni. Amelyik csapat nem kap licencet, ott komoly felelőssége lesz a vezetőségnek, illetve a tulajdonosnak. Ezután úgy vélekedett: nem teljesíthetetlenek a feltételek, 12-14 együttes meg fogja kapni a licencet. Nagyon komoly üzleti, pénzügyi tervet kell készíteni, amelyben dokumentumokkal, szerződésekkel kell – hitelt érdemlően – bizonyítani, hogy a kiadásaikat fedezni tudják.

 



Kommunikáció – ahogy Felcsúton gondolják A rendőrség előállította a Pápa tulajdonosát