mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kinek éri ez meg?

Örülten és kíváncsian várnám, hogyan elemzi az MLSZ azt, hogy a héten hányan mentek ki az NB I-es meccsekre. Mert ugye a múlt héten mindenki azzal büszkélkedett, hogy lám, lám, a magyar futballban is lehet teltházas meccset rendezni. Persze, mindenki tudta, hogy ez erős csúsztatás, sőt, a szurkolók félrevezetése volt. És ez a héten be is bizonyosodott.

Sok milliárdba került, pang az ürességtől

Néhány hete azt írtam, hogy csak a Ferencváros mérkőzéseinek köszönhetően nem fullad totális unalomba az NB I adott fordulója. Ez a múlt héten csúcsosodott ki, és ezen a héten nyert teljes bizonyosságot.

Merthogy most is a Fradi meccsére voltak a legtöbben kíváncsiak – 2980-an.
Erre a mérkőzésre voltak legtöbben kíváncsiak.
Gondolhatják, milyen hangulat lehetett a többi meccsen.

A több mint tízmilliárdból épített debreceni stadion ismét pangott az ürességtől, a Paks elleni meccsre kilátogató 2623 néző elveszett az arénában. A képzeletbeli dobogóra a Diósgyőr lépett fel, igaz, néhány hónapja még az elégedetlenség teljes hangján beszélnének arról, hogy csak 2575-en mentek ki a meccsre, főleg úgy, hogy a bajnoki címre esélyes Videoton volt az ellenfél. Igen ám, csakhogy ezalatt a néhány hónap alatt Diósgyőrben tökéletesen lerombolták azt, amit évekig építgettek.

Nyíregyházán 2470-en mentek ki a Kecskemét elleni meccsre, ami akár jónak is nevezhető, ha azt nézzük, hogy a Pécsett 1957-en, Dunaújvárosban 1457-en voltak.

És olyan is megtörtént, hogy nem az MTK meccsén voltak a legkevesebben, hiszen bár kevesen gondolták, hogy a kék-fehérek 1091-es nézőszámát nem nagyon lehet alulmúlni, az Újpestieknek sikerült: a pápa elleni győzelmet mindössze 855-en látták.

Mindez azt jelenti, hogy a teljes fordulót 15.708 néző látta.

Óriási kérdés, hogy kinek rendezzük az NB I-es meccseket?
De nagyobb kérdés, hogy kinek és miért éri meg ez az egész?



Szentes biztosan távozik, öten esélyesek a szombathelyi kispadra Magyar futball 2015 tavaszán…