mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nem értem, miért kellett ez Szentesnek

Szentes Lázárnak megadatott, hogy egy megalázó vereség után bár, de normális körülmények között mondjon búcsút a Haladásnak. Nem tette. A vezetőknek megadatott, hogy egy megalázó vereség után bár, de normális körülmények között mondjanak búcsút Szentesnek. Nem tették. Az edzőt ma lényegében elüldözték a szurkolók.

Szentes csak a lelátóról nézhette a meccset, de a szurkolók onnan is elüldözték (fotó: Unger Tamás/vaol.hu/haladas)

A múlt heti, 7-0-s vereség után egy magára valamit is adó edző önként lemondott volna. Főleg úgy, hogy a Haladás a kiesés ellen küzd. De mondok mást is: ha már Szentes nem mondott le magától, akkor a vezetőknek fel kellett volna állítani.

Egészen egyszerűen azért, mert az országban mindenki látta, Szentes és a csapat között megszakadt az összhang – ha már valaha volt egyáltalán ilyen összhang. Mondom, az országban ezt talán mindenki látta, csak azok nem, akiknek látniuk kellett volna.

Szentes tehát maradt, és amit vele nem tettek meg a vezetők, ő megtette a játékosaival. Pontosabban két játékossal. Egy máig tisztázatlan csütörtöki eset után Fehér Zoltánt és Iszlai Bencét kitette a keretből. Sokan tudni vélik, hogy őket okolta a 7-0-s vereség miatt.

Bár azt nehezen tudjuk elképzelni, hogy két játékos tehetne egy ilyen vereségről, ám emellett Szentes még egy hibát elkövetett, hiszen a két, keretből kitett játékos a szurkolók kedvencei. Ráadásul Iszlait véletlenül sem lehet azzal vádolni, hogy ne tenne mindent meg a csapatért: a 24 éves középpályás eddig 123 élvonalbeli meccset játszott - mindet a Haladás színeiben. Mellette a 33 éves Fehér Zoltán már 263 NB I-es szereplésnél tart, 2012 nyarán érkezett Szombathelyre.

Szentes tehát kihívta maga ellen a sorsot, és mivel a Ferencváros vendégjátéka nem sok jóval kecsegtetett, várható volt, hogy valami történik majd.

A „bomba” a Ferencváros vezető góljánál „robbant”.

Mivel Szentest a múlt héten kiállította a játékvezető, csak a lelátóról nézhette csapatát, ám a fővárosiak góljai után a szombathelyi szurkolók a „Szentes, takarodj!” rigmussal szidták őt. Sőt, nem elégedtek meg ennyivel, a szünetben a szurkolók szerettek volna Szentes közelébe kerülni, ám a tréner elhagyta a lelátót. Szentes ezután egy biztonsági őr kíséretében kocsival a székházhoz ment, és onnan nézte végig a meccset.

Szentes egy biztonsági őr védelmében autóval ment a székházhoz, onnan nézte a második félidőt (fotó: Unger Tamás/vaol.hu/haladas)


Komolyan és őszintén kérdezem, miért kellett ez Szentes Lázárnak?
Ezt a megalázó helyzetet egyetlen döntéssel megúszhatta volna. Egészen egyszerűen le kellett volna mondania. De Szentes személyiségéhez az is hozzá tartozik, hogy az esetek nagy többségében mindenki más hibás – csak ő nem.

Bevallom, engem meglepne, ha jövő héten is Szentes Lázár irányítaná a csapatot – igaz, engem már az is nagyon meglepett, hogy egyáltalán Szentes Lázár egyetlen percig is irányíthatta a csapatot.

.

 

 



Huszti-parádé Kínában (videó) Borbély Zoltán: Nem szabad ellenségként tekinteni az újságíróra