mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Juve-szurkolók is futnak a Margitszigeten a Heysel-tragédia áldozatainak a tiszteletére

A mifocink.com jelezte elsőként, hogy emlékfutás lesz a Heysel-tragédia áldozatainak a tiszteletére. Mint írtuk: a szörnyűségnek lassan közeledik a 30. évfordulója, az élő adásban látható képsorok felejthetetlen hatást gyakoroltak Földi Csaba hosszútávfutóra is, aki úgy döntött, május 29-én megemlékezik az elhunytakról. Aznap 20 órától (ez volt a BEK-döntő hivatalos kezdési időpontja is) a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda elől elrajtolva fut egy szigetkört (az első 100 métert gyalog megtéve). A táv 5300 méter lesz, de akiknek lesz kedvük csatlakozni az eseményhez, azoknak maguknak kell gondoskodniuk a felszerelésről és a frissítésről.

 

 

A kezdeményezés híre már eljutott a magyarországi Juve-szurkolókhoz is, akik a Facabeookon, a juventusfc.hu szervezésében a következőket írták: „39. A nap, mikor 39 Juventinoval kevesebbek lettünk. A Heysel tragédiát senkinek sem kell bemutatni, idén elérkezett e szörnyű esemény 30. évfordulója. Az elhunytakról egy nagyszabású futással szeretnénk megemlékezni.”

 

A kezdeményezéshez eddig ötvenen csatlakoztak közülük.



Ilyennek látja az ”utca embere” az új Fradi-sast - VIDEÓ Küzdeni az utolsó percig – no azt nem akarnak az NB I-es csapatok