mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bajba kerülhet a Pápa: önfeljelentést tett a Lombard Kézizálog tulajdonosa

Újabb NB I-es csapat kerülhet bajba, miután ma önfeljelentést tett a Lombard Kézizálog tulajdonosa a rendőrségen.

A Pápa legutóbb az MTK-tól kapott ki. De vajon az egész csapat padlóra került a Lombard önfeljelentése miatt (fotó:mtk.hu)

Mindezt Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK sajtószövivője jelentette be. Hozzátette, csalás miatt indult meg a nyomozás, a kár négymilliárd forint körüli összeg lehet.
A rendőrség már lefoglalta a cég szervereit. 

A Kézizálog Zrt. weblapja szerint a cég 1998-ban alakult a zálogtevékenység végzésére, mint pénzügyi vállalkozás. 2011. végére a társaság által kihelyezett kölcsönök állománya meghaladta a 20 milliárd Forintot, amely az induló év állományának 67-szerese. A társaság 4 fővárosi és 1 vidéki fiókot működtetve a hazai zálogpiac második legnagyobb szereplője. Arányait tekintve az ügyfelek között kiemelkedően jelentős a vállalkozói szektor szerepe a lakossági ügyfelek mellett.

A társaságok ügyvezetését a csaknem kizárólagos (99,5%) tulajdonos, Bíró Péter látja el.

Az a Bíró Péter, aki történetesen a pápai focicsapat tulajdonosa is. Sőt, a csapat a Lombard nevet is viseli. Igaz, a tulajdonos nem a most feljelentett cég, hanem Új Lombard Kft.

Az is kiderült, hogy az önfeljelentés sokak számára nem volt váratlan, hiszen az MNB január 22-én felügyeleti biztost rendelt ki a céghez, mivel úgy vélték, hogy a cég szabálytalanul hitelezett és refinanszírozott. 

És hogy mi lesz így a kiesés ellen küzdő Pápával?
Szerintünk ez gyorsan kiderül majd.

 

 

 



Emlékfutás lesz a Heysel-tragédia áldozatainak a tiszteletére Melyik csapatok válthatják a Pápát és a Győrt, ha a bajban lévőket száműzik az NB I-ből?