mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A TV2-nél semmit nem tudnak az Berki elleni nyomázásról - legalábbis hivatalosan

Hihetetlen, de három hét és öt elküldött e-mail után választ kaptam a TV2-től Berki Krisztián szerepeltetésével kapcsolatban. Igaz, Koltay Tamás Kommunikációs és Közkapcsolati Osztályvezető, aki a választ küldte, talán jobban tette volna, ha csendben marad. Válaszával ugyanis vagy azt bizonyította, hogy az egész csatorna teljes tudatlanságban van, vagy azt, hogy egyáltalán nem zavarja őket, hogy egy sokak által bűnözőnek tartott embert tesznek kirakatba. Olyan embert, aki ellen több nyomozás is folyik csalás és sikkasztás vádjával.


Nagyjából három hete küldtem el kérdéseimet a TV2-nek Berki Krisztián szerepeltetésével kapcsolatban. Ez állt benne:

Tisztelt György Bence úr!
A mifocink.com eddig három alkalommal is kérdéseket tett fel a rendőrségnél több bűncselekményben is gyanúsítottként szereplő Berki Krisztián szereplésével kapcsolatban. Ezekre a kérdésekre a mai napig nem érkezett válasz, így ismét feltesszük őket, remélve, hogy immár azt gondolják majd, érdemben tájékoztatják majd az olvasókat.

A TV2 korábban azonnal elhatárolódtak Damu Rolandtól, amikor rendőrségi nyomozás indult ellen.  Bár korábban Berki Krisztián több alkalommal kifejtette, nem tud semmilyen nyomozásról, ami személyét érintené. Már kiderült, hogy ez nem fedi a valóságot.
- Mára kiderült, hogy Berki cégeinek egy részét felszámolták, többi cége ellen pedig kényszerfelszámolás van.
- Mára kiderült, hogy Berki Krisztián hamis számlákkal akarta eltüntetni az adóhatóság elől a bevételeit.
- Tudnak-e arról, hogy mivel Berki Krisztiánnak jelenleg semmilyen, törvényes cége nincs az Édes Élet műsorért felvett honoráriumot is egy "számlázó cég" segítségével tüntette el az adóhatóság elől, bűncselekménybe keverve ezzel egyébként a csatornát is.
- Mára kiderült, hogy Berki Krisztián állításával szemben mind a VI. kerületi rendőrkapitányság, mint pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat Berki Krisztián ellen több millió forintos csalás és sikkasztás vádjával.

A mifocink.com kérdései ezzel kapcsolatban:
- Tudnak-e ezekről a nyomozásoktól?
- A csatorna mikor határolódik el az immár több bűncselekményben is vádlottként szereplő Berki Krisztiántól?

Nos, ma érkezet egy válasz.
Négy mondat.

Tisztelt Fehér György!

Megkaptuk érdeklődésüket Berki Krisztiánnal kapcsolatosan. A TV2 részéről az alábbi válasszal tudok szolgálni.
-      A csatornához nem érkezett hivatalos értesítés az Önök által felsorol ügyekkel kapcsolatban. Berki Krisztiánnal számolunk, ő lesz az Éden Hotel műsorvezetője.

Bízom benne, hogy válaszunkat kielégítőnek találja,
üdvözlettel:

KOLTAY TAMÁS
Kommunikációs és Közkapcsolati Osztályvezető

Nos, két dolog lehetséges.
A TV2 vezetősége nem ebben az országban él, nem látja, nem hallja azokat a dolgokat, amelyek Berki körül zajlanak. Nem látják, nem hallják a rendőrség tájékoztatását, nem látják, nem hallják azt, hogy olyan játékosokat hallgattak ki a rendőrségen, akiket Berki szerződtetett Vácra, nem látják, nem hallják azokat a tényeket, hogy a Ferencváros vezetői hivatalos úton nem engedték, hogy a VI. kerületi rendőrség lezárja a Berki elleni nyomozást, nem látják, nem hallják azt, hogy magyar rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint mind a VI. kerületi rendőrkapitányság, mint pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat Berki Krisztián ellen több millió forintos csalás és sikkasztás vádjával. Ezt mind-mind nem hallják és nem látják.

Szerintem ez nem így van.
A TV2-nél pontosan tisztában vannak ezzel.
Erre utal a válasz azon része, mely szerint „A csatornához nem érkezett hivatalos értesítés az Önök által felsorol ügyekkel kapcsolatban.”

Ha értelmezzük a mondatot, bizony azt jelenti, hogy a fentebb felsorolt dolgokról mind tudnak a TV2-nél.
Persze, csak nem hivatalosan.
Merthogy hivatalosan senki nem szólt nekik.

És így nem is érdekli őket az, hogy egy olyan embert mutogatnak nap mint nap, egy olyan embernek fizetnek ki milliókat – aki ráadásul ezeket a pénzeket állítólag hamis, „számlagyár” által kiállított számlákkal veszi fel - , aki ellen hivatalosan is nyomozás folyik, de ők erről csak nem hivatalosan tudnak.




Pintér megszólalt Örülni kell annak, hogy ennyivel megúsztuk: részleges stadionbezárásra és pénzbüntetésre ítélték az MLSZ-t