mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Fradinál már az öregfiúk meccsre is bérlet kell?

Ismét példátlan intézkedést hozott a Ferencváros. A Chelsea elleni pályaavató előtt tartanak egy főpróbát. Mégpedig egy Fradi-Újpest öregfiúk meccset. Az öltet kiváló, csak két baj van vele. Ferencvárosi szurkoló csak olyan mehet be a meccsre, akinek van bérlete az új stadionba - újpesti szurkoló pedig sehogy nem mehet be.

Véleményem szerint tényleg nagyszerű ötlet rendezni egy Fradi-Újpestet a stadionavató előtt. Sőt, kifejezetten nagyszerű ötlet öregfiúk meccset rendezni, hiszen ezen a mérkőzésen légiósok nélkül állnak fel a csapatok, a pályára olyanok lépnek, akikért még mindig rajonganak a ferencvárosi vagy épp újpesti szurkolók. Pontosabban csak rajonganának.
Mert nem mehetnek be.

Pontosabban van, aki bemehet a meccsre.
- Úgy gondoltuk, hogy a Chelsea elleni mérkőzést megelőzően egy tesztmérkőzésre is kerüljön sor, amely az öregfiúk derbije lesz – fogalmazott Orosz Pál. – A találkozóra augusztus 4-én, 20.30-kor kerül sor, és nem lehet rá belépőt vásárolni. A mérkőzést azok tekinthetik meg, akik addig megváltják bérletüket, de ott lesznek a lelátón a stadiont építők, valamint a pályára lépő játékosok hozzátartozói is.

Persze, az ügyvezetőtől elhangzott egy nagyon szép mondat is:
- Ezzel az exkluzív rendezvénnyel szeretnénk megköszönni a bérletet váltók elkötelezettségét, valamint a kivitelezők kétkezi munkáját - mondta Orosz Pál
Na erre mondják, hogy nem semmi.
Tartanak egy nagyszerű mérkőzést, sőt, ezt sajtótájékoztatón harangozzák be, de kiderült, hogy lényegében senki nem mehet be a meccsre.
Persze, amint azt Szekeres Tamás, Lagardere Unlimited Stadium Solitions Kft. vezetője elmondta a mai sajtótájékoztatón, nem is a meccs lényeg.

- A mérkőzés legfőbb célja, hogy minden olyan rendszert teszteljünk élesben, amelyre még nem volt lehetőségünk. Kipróbáljuk a pályavilágítást, a hangtechnikát, a kamerarendszert, a kijelzőket, a világbajnokságon már megismert gólvonal-technológiát, a cashless, valamint a beléptető rendszert is.

Kicsit értetlenül állok a dolgok előtt, de ma a magyar futballban bármi megtörténhet.
Bármi, és annak az ellenkezője is.  Most például a Fradi előállt egy nagyszerű ötlettel, meg is valósítja azt, de csak a hozzátartozók, az építők láthatják.
De ezt ki érti?
A mérkőzés jótékony célt is szolgál, hiszen a részt vevő csapatok tagjai dedikálnak egy Nike labdát, amit aztán licitre bocsátanak, és a bevételt a Tűzoltó utcai gyermekklinika számára nyújtják át.


MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533


Fehér György

 

 



Cenzúra a XXI.században, az MLSZ-től! Mi történik Futbóliában?