mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Beárazták Albert Flóriánt

Amit elsőként megírtunk, ma bizonyossá vált. Eladták az új Ferencváros Stadion nevét. De mennyit ér Albert Flórián nevet?

Beárazták Albert Flóriánt.
Beárazták az egyetlen magyar Aranylabdást.
Hogy mennyit ér az Albert név  a Ferencvárosnak és a Groupamának?
No, ez az, amit nem tudtunk meg, mert mint a felek elmondták az összeg üzleti titok.

- Európában bevett szokás, hogy a stadionok nevét eladják. Ez egy hosszú távú szerződés, ami hét évre szól, de három opciós évet is tartalmaz – mondta Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető cég magyarországi leányvállalatának ügyvezetője  a mai sajtótájékoztatón. Azt azonban nem tette hozzá, hogy a világon nincs egyetlen stadion sem, amit az adott ország Aranylabdásáról neveztek el, majd lebontottak, de a helyére épül új stadion már nem az Aranylabdás játékos nevét viseli.

Igaz, cserébe Albert Flórián kapott egy szobrot a stadion főbejárata előtt,  külön sarkot kapott a Fradi Múzeumban, sőt, még a stadion melletti utat is Albert Flóriánról szeretnék elnevezni.

Azt azonban megtudtuk, hogy futballmeccsek mellett koncerteknek is otthont ad majd, sőt, az üzemeltető cég már fel is vette a kapcsolatot egyes előadókkal. Kubatov Gábor, a klub elnöke ehhez hozzátette, a mérkőzések mellett példaképek lépnek majd fel a stadionban.
- Mert példaképekre mindenhol szükség van. Tudjuk, hogy sok ezer gyerekből egy lesz sikeres sportoló, de a többi fiatalnak is kellenek példaképek, hogy jó emberek legyenek.

A világon mindenhol megbecsülik az egyes klubok, az egyes országok legnagyobb futballistáit. Hogy mást ne mondjunk, Brazíliában a nemzeti stadiont Garincháról nevezték el. A Ferencváros eladta egyik legnagyobb példaképének,  Albert Flóriánnak a nevét.

-  Az stadion nevének eladása nem azt jelenti, hogy ne lennénk tisztába Albert Flórián értékével. Fontos megemlíteni, hogy az egész az Albert család és a Fradi Baráti Kör tudtával és beleegyezésével, a az elnökség egyhangú szavazatával történt. Természetesen méltóképp szeretnénk megőrizni Albert Flórián nevét, így az őt ábrázoló szobor  a stadion melletti utat is róla neveztük el, és az egész területet szeretnénk Albert Parknak elnevezni.

Fehér György

 



A Ferencváros bebizonyította: mindig van lejjebb Amit a szurkolóknak tudniuk kell a mai Diósgyőr meccs kapcsán