mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Részlet A mi focink című könyvből: Berki végre a helyére került – igaz, még csak egy éjszakára

Most úgy néz ki, két héten belül  megjelenik az “A mi focink” című könyv, melyben az elmúlt három év történéseit foglalom össze úgy, ahogy én láttam. Kissé görbe tükör lesz ez, olyan cikkekkel, melyek máshol nem jelentek meg. Addig egy-egy részletet közreadok a könyvből – amolyan kedvcsinálónak. Ezt írtam például 2011.08.02-én…

Nem túlzás, sokan csaptak a levegőbe örömükben, amikor kiderült, hogy vasárnap este őrizetbe vették Berki Krisztiánt. Mert talán még sosem volt a magyar labdarúgásban olyan sportvezető, akit annyira utáltak volna, mint Berkit.


És az érdekesség az, hogy azon klub – Ferencváros – szurkolói és játékosai sem szeretik, amelyiket vezette egy ideig. Kiderült, hogy a rendőrség már régóta körözte az egykori Fradi vezért, ami felvet néhány kérdést. Mert még tavaly július 16–án közlekedési balesete volt, egy férfi pedig azt állította, hogy az esetnél megsérült az autója, ám a vádiratot Berki egy korábbi lakcímére küldték el, így ő azt nem tudta átvenni.

Nos, Berkinek szokásos nagyképűsége okozta újra a vesztét.

Az információk szerint ugyanis vasárnap este elment vásárolni egy hipermarketbe, de milliókat érő Bentley–je csak a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen "fért el". Pechére épp arra járt egy rendőr, és mivel a kocsiban nem volt rokkant igazolvány, megvárta, amíg az autó tulajdonosa megérkezik, és igazoltatta. Ekkor derült ki, hogy Berkit körözik, így a finom puha ágy helyett a Gyorskocsi utcában töltötte az éjszakát. Berki elismerte az éjszakát, de hozzátette, nem is tudta, hogy körözik, mert a vádiratot a rendőrség régi címére küldte, pedig ő már Milánóban lakik. Szegény.

Persze, jómagam azt sem értem, hogyan történhetett meg, hogy csak most került rács mögé Berki.  Mindenki emlékszik arra, hogy tavaly ősszel nagy csinnadrattával vonult be az Üllői útra, mint új tulajdonos – hogy aztán onnan bukott senkiként sunnyogjon ki – így a rendőrségnek nem kellett volna mást tennie, mint elmenni az Üllői útra, és máris elfogtak volna egy körözött személyt.

Érdekes, hogy Kubatov Gábor – bár gondolom, nem tudott a körözésről – a papírok átnézése után azt mondta, Berki egy közönséges bűnöző.

De ne menjünk ebbe bele, ezt majd a bíróság eldönti.
Persze, az is érdekes, hogyha már a rendőrök nem mentek ki az Üllői útra, miként sétálhatott Berki onnan ki. Berki ugyanis járt a rendőrségen, ahol kihallgatták egy feljelentés ügyében, mely szerint Berki ellopott 25 milliót a Fraditól akkor, amikor ő volt a főnök. És hogy ez nem csak légből kapott vádaskodás, az bizonyítja, hogy már előkerült egy dokumentum is, mely szerint Berki Krisztián még a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójaként több tételben felvett 25 millió forintot. Berki idejében állítólag a lakásbérlésekkel és az utánpótlásban dolgozók fizetésével, de a játékosok bérével is csaltak a Fradinál.

Sőt, az egyik napilap nemrég arról számolt be, hogy a 25 millió felett mintegy ötmillió forint értékű műszaki cikk tűnt el a Ferencváros Labdarúgó Zrt.–nél az elmúlt években, Kubatov Gábor, az FTC elnöke akkor azt mondta, hogy szerinte a Nemzeti Adó– és Vámhivatalnál is vallomást kellene tennie Berki Krisztiánnak, aki azonban nem foglalkozik az üggyel.

A lényeg a lényeg, hogy Berki járt ősszel a rendőrségen, és őt már akkor is körözték, mégsem tartották ott a rend éber őrei. Persze, én azt sem értem, Berki minként dicsekedhetett azzal, hogy egy nyilvános szórakozóhelyen összeverekedett az egyik magyar popegyüttes tagjával – hiszen ez is bűncselekmény. És hiába adott hírt erről a bulvármédia, hiába büszkélkedett győzelmével Berki még a televízióban is, ebből sem lett rendőrségi ügy.

Mindenesetre úgy néz ki, szorul a hurok Berki körül. Bár ő nagyképűen azt gondolja, megússza mindazt, amit a Fradi vezéreként tett, információim szerint egyáltalán nincs elfelejtve az ügy. Sőt, folyik a nyomozás, melynek első számú gyanúsítottja maga Berki Krisztián. Fogjuk fel úgy, hogy Berkinek vasárnap éjjel megmutatták azt a helyet, ahol a következő éveit tölteni fogja. Persze, oda majd nem Bentley–vel viszik majd.

Persze, csak reménykedni tudok abban, hogy a rendőrök most felírták azt a milánói lakcímet.



Ismét saját magának mond ellen az MLSZ A játékos, akinek sokat ér Szalai Ádám cipője