mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ismét saját magának mond ellen az MLSZ

Ismét „alkotott” az MLSZ. A Kecskemétet kizárta az átigazolásból, mert a klubnak tartozása van az egyik játékosa felé. Csakhogy ebben az esetben a klub nem is kaphatott volna indulási licencet.



Az MLSZ elismerte, hogy a Kecskemét több mint 3 millió forinttal tartozik Koszó Balázsnak. Az az MLSZ, amelyik korábban elfogadta, hogy a Kecskemétnek nincs semmilyen tartozása (fotó:nb1.hu)




Szinte minden héten előfordult, hogy a saját maga által hozott szabályokkal ellentmondó döntést hoz az MLSZ. Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a pécsieknek úgy fogadták el azt az igazolást, hogy nincs tartozásuk, hogy közben egy másik szobában megbüntették 100 ezer forintra a klubot – a tartozásai miatt.

A szövetség több esetben hangoztatta, a licencadó testület kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az indulási jogot kérő klubnak semmilyen lejárt tartozása ne legyen – sőt, ez lényegében kizáró ok.

Nos, úgy néz ki, komoly „mennyiségű” homok került a szerkezetbe, mert még el sem kezdődött a 2014-15-ös bajnokság, máris tartozásokról érkeznek hírek.

A szövetség most például a Kecskemétet Koszó Balázs labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá az igazolási és átigazolási jogból kizárja mindaddig, ameddig az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó részére nem fizeti meg. Ráadásul a kesport.hu-ről azt is megtudhatjuk, hogy a pontos tartozás összege 3.311.330 forint, ami elmaradt bérkifizetésekből, egyéb tartozásokból, valamint a késedelmi kamatokból tevődik össze.

Azaz ez a tartozás már régóta fennáll.
De vajon akkor hogyan kaphatott licencet a klub?

Fehér György



Mészöly Géza: A zabszem megvan, de ez nem is baj! Sikeresek leszünk! Részlet A mi focink című könyvből: Berki végre a helyére került – igaz, még csak egy éjszakára