mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy játékos sincs, aki Pintérnél minden meccsen játszott volna

Pintér Attila kinevezésének legfőbb indoka az volt, hogy tökéletesen ismeri a mezőnyt, így külföldi kollégáival ellentétben neki nem kell kísérleteznie. Mára eljutottunk oda, hogy Pintér Attila négy – ha idevesszük a Puskás Akadémia és a Vasas elleni felkészülési meccseket is, akkor hat – mérkőzés alatt egyszer sem küldte ugyanabban összeállításban pályára a csapatot, ráadásul címeres mezt kaphatott a fél NB I.



Magyar válogatott: kísérleti övezet....(fotó:mlsz.hu)




- Több külföldi szakemberrel is tárgyaltunk, de mindannyian időt kértek. Időt az eredményességre. A magyar válogatott viszont szeptemberben már tétmérkőzést játszik. Ezt átgondolva odáig jutottunk, hogy letettünk a külföldi kapitány szerződtetéséről – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Pintér Attila kinevezése napján.

Nos, ma már láthatjuk, Pintér talán még rosszabb taktikát választott, mintha külföldi kapitányunk lenne, hiszen immár boldog-boldogtalan magyar válogatnak vallhatja magát.

Pintér megszámlálhatatlan játékost hívott be a különböző válogatott összetartásokra, ráadásul az eddig lejátszott négy – pontosabban hat - mérkőzés alatt egyetlen egyszer sem küldte pályára ugyanúgy a csapatot.
Sőt!
Egyetlen játékos sem volt, aki mind a négy hivatalos mérkőzésen pályára lépett volna.
Egy sem.

Lipták, Dzsudzsák, Rudolf, Lang, Korhut, Varga József, a szinte állandóan csereként pályára lépő Futács, Kalmár, Varga Roland és Nikolics azok, akik három hivatalos meccsen játszottak.
Ők lennének tehát az új magyar válogatott gerince.

Apropó Nikolics.
Úgy néz ki, a mindenkori szövetségi kapitányok egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy leégessék a játékost. Nikolicsnál több gólt egyetlen magyar csatár sem szerzett, mégis csupán percekre kap lehetőséget. Úgy nem lehet kipróbálni egy játékost – aki egyébként egyedüliként a keretből hétről-hétre bizonyítja gólerősségét a pályán – hogy 5-10 percre becserélik a mérkőzés végén.
Így volt Egervári idejében, és így van ez most, Pintér Attilánál is.

Csányi Sándor MLSZ-elnök azon a bizonyos decemberi napon azt is elmondta, azért esett a választás Pintér Attilára, mert nincs idő a kísérletezésre.
Pintér Attila ezzel szemben immár tökélyre fejleszti a kísérletezést, sőt, lassan viccet csinál a magyar válogatottból. A négy hivatalos meccsen összesen harminchat, azaz 36 játékost küldött a pályára, sőt, ha ehhez hozzávesszük a Vasas és a Puskás Akadémia elleni meccseket is, ez a szám negyvenöt, azaz 45.

Azt hozzá kell tenni, hogy tegnap nehéz helyzetben volt a kapitány, hiszen több mint 10 játékos jelentett sérültet, de ettől függetlenül ez már nem is kísérletezés, ez már a címeres mez megcsúfolása, értéktelenné tétele.

És még nincs vége.
- Nincs kész a csapat, ez biztos, de van egy elképzelés a fejünkben, ami mellett kitartunk. Masszívabbá kell tenni az együttest, folyamatosan figyeljük majd a kerettagokat a nemzetközi meccseken. Szeretnénk még egy találkozót a nyáron, mert egy-két poszton még próbálkoznunk kell
– mondta tegnap Farkas József, megbízott edző, Pintér Attila segítője. Azt ugyan nem tudjuk, vajon kikkel és melyik poszton szeretnének még próbálkozni, de lassan nem lesz olyan magyar játékos, aki ne kaphatott volna címeres mezt Pintértől.

Lothar Matthäus kapotánykodása alatt volt egy mondás, miszerint kétfajta magyar játékos létezik: aki volt már magyar válogatott, és aki ezután lesz.
Azt hittük, ez az időszak soha többé nem jön vissza.
Tévedtünk.


A magyar válogatott összeállításai az eddigi meccseken:

Magyarország-Finnország 1-2 (1-0)
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán (Kádár Tamás, 56.), Leandro - Varga József (Szakály Péter, 87.) - Lovrencsics Gergő (Gyurcsó Ádám, 53.), Koman Vladimir (Futács Márkó, 64.), Sándor György (Elek Ákos, 55.) Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 82.)

A-válogatott keret - Vasas 3-0

Balogh János (Verpecz István, 33., Rózsa Dániel, 66.) - Szolnoki Roland (Lázár Pál, 52.), Lipták Zoltán (Guzmics Richárd, 52.), Juhász Roland (Zsidai László, 52.), Korhut Mihály (Szabó János, 52.) - Pátkai Máté (Lang Ádám, 80.), Sándor György (Kovács István, 52.), Kalmár Zsolt (Lang Ádám, 40., Fiola Attila, 60.) - Gyurcsó Ádám (Gosztonyi András, 52.), Nikolics Nemanja (Radó András, 52.), Varga Roland (Nagy Gábor, 52.)

MAGYARORSZÁG–DÁNIA 2–2 (1-0)
Gulácsi – Varga J., Lipták (Juhász, 57.), Lang, Korhut (Szabó J., 57.) – Pátkai (Kalmár, a szünetben), Tőzsér – Gyurcsó (Koman, a szünetben), Szakály P. (Varga R., a szünetben), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 67.)


A-válogatott keret- Puskás Akadémia 3-1
Horváth Tamás (Rózsa Dániel) - Heffler Tibor (Zsidai László), Lipták Zoltán (Guzmics Richárd), Lang Ádám (Kádár Tamás), Szabó János (Bosnjak Predrag) - Pátkai Máté (Nagy Gábor), Rudolf Gergely (Vécsei Bálint), Varga József - Stieber Zoltán, Radó András (Priskin Tamás), Varga Roland (Simon Krisztián)

Magyarország-Albánia 1-0 (0-0)
Rózsa – Heffler T., Lipták, Lang (Bosnjak, 67.), Korhut – Varga J., Pátkai (Vécsei, 54.) – Dzsudzsák (Lovrencsics, 73.), Rudolf (Priskin, 69.), Stieber (Varga R., 64.) – Futács (Kalmár, 46.).

Magyarország-Kazahsztán 3-0 (1-0)
Rózsa Dániel - Heffler Tibor, Lang Ádám, Korcsmár Zsolt, Korhut Mihály - Nagy Gábor (Kovács István, 55.), Zsidai László - Gyurcsó Ádám (Simon Krisztián, 77.), Vécsei Bálint (Kalmár Zsolt, 79.), Varga Roland (Nikolics Nemanja, 87.) - Priskin Tamás (Futács Márkó, 81.)

Fehér György



Ennyire szeretik a szurkolók Pintér Attilát Az MLSZ viccet csinált a szabályokból…és magából