mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A derbiről - kicsit másképp

Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros idegenben 2-1-re legyőzte az Újpestet. A nagyszerű hangulatot, és parázs összecsapásokat hozó derbire most kissé szokatlan módon tekintünk vissza.

Tiszta játékidő, labdabirtoklás és egyéb érdekességek...

A 90. percből mindössze 46 percet volt játékban a labda. Nem mondhatnánk, hogy túl sok idő. A 46 perc 61 százalékában volt a Ferencvárosnál, 39 százalékban az Újpestnél a labda. Bizony, erre kevesen gondoltak az első 15 perc után, hiszen addig a zöld-fehérek csak elvétve találkoztak a játékszerrel.



Lövések

Érdekesség, hogy Dusan Vasziljevics, Gyömbér Gábor és Leonardo próbálkozott legtöbbet a mérkőzésen. Mindhárman három-három alkalommal vették célba a kaput, és mindhárman egy-egy gól szereztek. Az újpesti oldalon a képzeletbeli dobogóra Simon és Balog fért fel, míg a zöld-fehéreknél a két gólszerző mellett Cukic volt a legaktívabb.



Kaput eltaláló lövések

Na itt már árnyaltabb a kép. A liláknál Sukjic, a zöldeknél Gyömbér kétszer-kétszer találta el a kaput. Ezzel mindketten "megnyerték csapatuk háziversenyét". Már persze a képzeletbeli háziversenyt.



Pontos passzok

A gólok száma mellett az egyik legfontosabb mutató. Az újpesti oldalon a ferencvárosi győztes gólnál elcsúszó Nagy passzolt a legpontosabban, 35 alkalommal talált társat. A ferencvárosi oldalon ezzel a mutatóval csak az ötödik legjobb lenne. Pavlovic 63, Besic 56, Mateos 55, Gyömbér pedig 47 alkalommal passzolt pontosan a meccsen.



Persze, ezek csak érdekességek, statisztikai adatok. Olyan mutatók, melyek alapján azért lemérhető, mely csapat dominált a mérkőzésen, ám olyan is előfordult már a futballban - nem is egyszer - hogy a győzelmet nem az a csapat szerezte meg, amelyik többet birtokolta a labdát, vagy pontosabban passzolt.

Most a végeredményt alátámasztják a számok, de aki látta a meccset, az tudja, hogy ez csak az Újpesten múlt. A második félidőben ugyanis a Ferencváros egy alkalommal találta el a kaput, de az győzelmet ér, ám előtte Simon Krisztián és Suljic is kiflit rúgott a labdába, sőt, utóbbinak ziccere is adódott, melyen Dibusz Dénes védett.

Fehér György
Táblázatok forrása: mlsz.hu



Álom volt, valóság? Életmentő diósgyőri masszőr