mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Győztes gól a 89. percben, szurkolói fesztivál - ilyen volt a derbi

Hiába vezetett az Újpest, a Ferencváros fordított és 2-1-re megnyerte a derbit a Megyeri úton. Mert Leonardo úgy akarta.


A zöld-fehér szurkolók is kitettek magukért a Szusza Ferenc-stadionban (Fotó: a szerző)


XXI. század, magyar NB I-es futballpálya, sajtóhely: wifi használhatatlan, terület leárnyékolva úgy, hogy a saját mobilnet nem csatlakozik. Ja, majd elfelejtettem: európai futballt építünk. Na, mérföldekre le vagyunk maradva nemcsak fociban, de körülményekben. Mert értem is, hogy szegény belga tulajt zsarolták az offshore cégek képviselői, de a felszámolás elleni nagy harcban arra azért illene odafigyelni, hogy megfelelő munkakörülményeket biztosítsanak. És egy wifi erősítő nem kerül annyiba, hogy ne maradjon mondjuk egy-egy játékos fizetésére.

Na, ennyit arról, hogyan lehet dolgozni a XXI. században egy 1899-ben alapított klub meccsén – illetve még annyit, hogyha egyszer a Megyeri útra látogat egy európai középcsapat (és most ne álmodjunk topcsapatról) egy nemzetközi kupameccsre, akkor ezzel a kiszolgálással a béka segge alatt lesz az Újpest.

De beszéljünk a meccsről, amely – hasonlóan az őszi meccshez – sok nézőt vonzott, hiszen a lezárt szektorok kivételével minden hely foglalt volt, sőt, szinte biztos, hogy meg ugyanennyi jegyet el tudtak volna adni.

A meccsről, melyet a hazaiaknak álomszerűen kezdtek, gyorsan vezetést szereztek, ahol a hazaiak lényegében az első 15 percben eldönthettek volna minden lényeges kérdést - de nem tették, pedig ekkor a Fradi lényegében a pályán sem volt.

A meccsről, melyen az első ferencvárosi lövést a 17. percben jegyezhettük fel, de ez olyan hatást gyakorolt a zöld-fehér játékosokra, hogy a következő hat percben öt szögletet rúgtak, a 23. percben pedig már egyenlítettek.

A meccsről, melynek második félidejében a Ferencváros irányította a játékot, hiszen a mezőnyben talán a zöld-fehéreknél volt többet a labda, de az igazság az, hogy igazi gólszerzési lehetőség a lilák előtt adódott, ám előbb Simon, majd Tshbuabua törte le a labdát.

A meccsről, melyet végül úgy nyert meg a Ferencváros, hogy a második félidőben egyetlen egyet lőtt kapura - a 89. percben. Igaz, abból gól lett.

A meccsről, amelyen a két szurkolótábor nagyszerű hangulatot teremtett. Íme egy kis ízelítő:







Szoros meccs lesz, az biztos Álom volt, valóság?