mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Na de ki az a Berki Krisztián 2.

Érdekes, bár elsőnek én írtam meg, vajon miért kell olyan embereket sportolóként mutogatni a tévében, akikről mindenkinek csak a rossz jut eszébe, most már többen is írnak Berki Krisztiánról, és az ő áldásos szerepvállalásáról. Most például a nyugat.hu-n jelent meg egy cikk az egykori ferencvárosi és váci "nagyvezérről".

berki

Egy kopasz, kigyúrt, vastagnyakú alak, aki ha este szembe jönne velünk, átmennénk az utca túloldalára. Persze, hogy médiaceleb lett.

Egy olyan ember, akiről első ránézésre a Valami Amerika egyik slágere jut az ember eszébe (és nem, nem a Vetkőzésre gondolok, hanem a Bikanyakú Bűnözőre) mégis mit keres főműsoridőben a tévében? Azt hinnénk, Győzike meg a Való Világ után elértük mindennek az alját. Mekkorát tévedtünk.

Mindig van lejjebb

Arra, hogy mégis mit keres a képernyőn, sajnos csupán az elmúlt évek egyre lejjebb eső színvonalú reality-trendjével lehet válaszolni. Persze sokan vannak, akik szerint már a reality show-k is mínuszos értékeket képviseltek, és ennél már nem lehet mélyebbre süllyedni, de a kertévék erre kiképzett hadai eddig mindig képesek voltak bizonyítani az ellenkezőjét.

És hogyan lehet megszabadulni tőle? Egyrészt lehet, hogy a válasz egy szép hosszú börtönbüntetés lesz, ha igaznak bizonyul a sokmilliós sikkasztásról szóló vád. Másrészt pedig mindenki kapcsoljon odébb, ha meglátja: ha nincsen nézettség, talán a tévékettő géniuszai végre leveszik a képernyőről.

Naná, hogy focistaként kezdte

És hogy honnan mászott bele mindennapjainkba? Berki fenomenális futballkarrierjét, amit csak Leo Messiéhez lehetne mérni, a Budafok, Dunaferr, Csepreg és a Balaton FC egyesületeiben kezdte, majd két évig volt a Fradi szerződött focistája. Posztja szerint kapus lenne, de tétmeccsen sose vett részt. Egész pályafutása során négy, igen jól olvasták, négy NB I-es meccsen védett, és összességében nyolc gólt kapott.

Aztán igazán tragikus körülmények között megsérült, és egy ország hullatta könnyeit, mikor 25 évesen bejelentette visszavonulását. Hogy mégis mit gondolhatott a Fradi vezetősége, mikor kinevezték vezérigazgatónak, azt máig jótékony homály fedi.

Mikor aztán három év múlva távozott (itt jön be a képbe a már korábban említett vád), a klub olyan mélyen volt a gödörben, hogy ezt még a Vác is megirigyelte: ők is felvették hát Berkit, majd rövid úton be is perelték távozása után. Tavaly ősszel a bíróság több, mint 40 millió forint megfizetésére kötelezte első fokon.

Innen már szinte nyílegyenes út vezetett a „sztársághoz”, persze előtte be kellett újítani néhány hasonszőrű celebbarátnőt, hogy legyen miről beszámolnia a bulvármédiának. És természetesen arra is nagyon kell ügyelni, hogy kellően pofátlan mértékben szórja a pénzt lehetőség szerint olyan felesleges holmikra, amik jól felnyomják a pumpát a minimálbérért gürcölő átlagemberben.

Berki egyébként jelenleg profi testépítő, ami inkább viszi a pénzt, semmint hozza. Elvileg vannak szponzorai, de hogy olyan sok lenne belőlük, ami képes finanszírozni az életvitelét, az már erősen kétséges. Nyilvánvalóan kap valami pénzt a tévékettőtől is, bár abból kiindulva, ahogyan az elmúlt években megpróbálta magára felhívni a média figyelmét, senkit sem lepne meg, ha kiderülne hogy inkább ő fizet, csak szerepelhessen.

Nyilván ez a szereplési vágy hajtotta akkor is, mikor nem csak a homlokát töltette fel a plasztikai sebésszel, hanem a heréit is kivasaltatta. Mert aki testépítő versenyen indul, annak ugye sehol sem lehetnek ráncai.

286245_berki_simittat

Berki egyébként így definiálja magát a fészbúkon:
„IFBB Szövetségi kapitány, üzletember, sportoló, életmód-tanácsadó, celeb, médiaszemélyiség, lehetőség-menedzser, Spirit of Clients.”"

Azt hiszem, ez sok mindent megmagyaráz. És szemezzünk még néhányat a rengeteg magvas, mélyenszántó gondolat közül, amit saját magáról készült fotói mellett naponta megoszt a nagyvilággal:

"„A tökéletesség amire törekszem, és az átlagos a legutolsó dolog ami lenni szeretnék... ”"

"„A csúcsra nem hívják az embert, oda fel kell tudni kapaszkodni. ”"

És egy személyes kedvenc:

"„Mindig nézd el, bocsássd meg az emberek irigységét, nincs ami ennél jobban dühítené Őket. ”"

Figyelem, a helyesírási hibák eredetiek!

Az életbölcsesség eme gyöngyszemeit egyébként a Berki szerzői névvel szignálja, amiről nehéz eldönteni, hogy egy kezdődő disszociatív zavar tünete-e, vagy simán csak akkora az egója, hogy kénytelen harmadik személyben beszélni magáról.

Hát egyet azért le kell szögezni. Ha az volt az életcélja, hogy a magyar médiaszemétdomb penetráns része legyen, akkor valóban jól élt a lehetőségeivel, és mindenki, aki ugyanilyen magasságokra törne az életben, csak tanulhat tőle.

Forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ki_az_a_vasalt_hereju_berki



A szövetség teljesen komolytalanná tette a Ligakupát Mehmet Kalender: magyar válogatott akarok lenni