mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Átverés

A nagy Szalai-beszéd óta hallgatjuk, hogy évek óta becsapjuk a közvéleményt. Most már Pintér Attila is ezen a véleményen van. Hogy mi újságírók, ők edzők, és úgy mindenki együtt becsapja a közvéleményt. Ám ennek most vége – szerintük. Merthogy a szombati Haladás-Ferencváros mérkőzés után mindkét edző a csapatokat dicsérte, szerintük mindkét csapat jól játszott. Na ez az igazi átverés.


- Mindkét csapat dicséretet érdemel: első félidőben több lehetőségünk volt, de egy jó csapattal játszottunk nehéz körülmények között. Németh Márió becserélésével akartunk még inkább támadóvá válni, ám ez kevésbé sikerült. A találkozó összképe alapján jogos a döntetlen, a döntés a visszavágóra marad - mondta Artner Tamás a haladasfc.nyugat.hu-nak.

- Nagy tiszteletet érdemel mindkét csapat, hogy ezen a nehéz talajon így tudott játszani Nem voltak olyan szép, trükkös támadásvezetések, amelyek egy ennél kedvezőbb talajon megvalósulhattak volna, mindkét csapatnak az volt a célja, hogy ne kerüljön hátrányba. A Haladásnak az első félidőben több helyzete volt, mint nekünk. Volt olyan szituáció is, amikor ziccerben léphettek ki, de Dibusz Dénes hatalmasat védett. A második félidőben már támadóbb szellemben futballoztunk, de az biztos, hogy leszünk még ennél jobbak is - mondta Thomas Doll a klub honlapjának.

 

Na kérem, ez a meccs a tömény unalom volt.
Nem oly rég Pintér Attila azt nyilatkozta, szerinte egy magyar bajnoki fordulóban 4-5 jobb iramú meccs van, mint egy spanyol fordulóban – az a baj, ha ezt komolyan gondolja, akkor lehet, hogy meg kellene egy orvosnak mutatni, ha pedig csak önbizalom növelésként mondta, akkor máris saját magát hazudtolta meg, amikor azt mondta, elég az emberek becsapásából – és bár ez csak egy Ligakupa meccs volt, biztosan nem ilyen összecsapásokra gondolt.

szom
Szinte kapura lövés nélkül, lassú és pontatlan mezőny munkával telt a 90 perc, de
az edzők szerint jó meccs volt.

Bevallom, én a 90+2 percből olyan 70 percet láttam – mert a többi átaludtam.
Főleg abban a második félidőben nyomott el az álom, amikor Doll szerint már ők is jól, pontosabban jobban játszottak.

Nos, ezen a meccsen egyik csapat sem játszott jól – legalábbis nem abban az értelemben, ami a magyar futball előrelépését jelentené.

Persze, vannak igazságok abban, amit a két edző elmondott.
1. A pálya botrányos volt. Nem is tudom, hogyan lehetséges, hogy egy magyar élvonalbeli csapat ilyen pályán játszik.
2. Artner Tamás szerint nekik volt több lehetőségük, és ebben valóban igaza van. Néhány futballra emlékeztető jelenet volt a meccsen, és azt mind a Haladás futballistái mutatták be.

De hogy mennyire rossz volt ez a meccs, azt jelzi, hogy a 90. perc során egyetlen, a futball nyelvén helyzetnek mondott szituáció adódott, és azt a Haladás alakította ki – a Fradi új kapusa, Dibusz Dénes pedig védte. Egyébként a zöld-fehérektől ő igazán jó benyomást tett, hihetetlen magabiztonságot árasztott.

Ezen kívül a Halinak még volt egy lövése, és néhány kiugratása, és ennyi, de még így is lefocizta a Doll szerint dicséretet érdemlő Ferencvárost.

A Fradi lehozta a mérkőzést egyetlen valamirevaló kapura lövés nélkül. A szombathelyi kapusnak egyetlen egyszer sem kellett elvetődnie – és ez mindent elmond a mérkőzés színvonaláról.

Szóval, az elmúlt hónapokban arról volt szó, hogy fejezzük be a közvélemény átverését. (Halkan jegyzem meg, én már évek óta erről beszélek.)

Úgyhogy tényleg tegyük ezt.

Ehhez viszont az is kell, hogy az edzők, saját maguk munkájukat magyarázva ne mondják egy meccsre, hogy jó volt, ami nem volt az.

Fehér György

 

 

 



Ellenfélmustra Pintér Attila: Nem akarom a magyar népet, a szurkolókat becsapni