mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Pintér Attila: Nem akarom a magyar népet, a szurkolókat becsapni

Egy nappal az Eb-selejtező sorsolás után sajtótájékoztatóra hívták a „népet”. A Telkiben megtartott rendezvényen aztán semmi olyan nem történt, ami bárkit is meglepett volna.



Pintér Attila az A válogatott mellett az U21-es válogatottnak is rendeznek majd összetartást (fotó:szerző)




- Örülők, hogy ilyen sokan eljöttetek – mondta felvezetőjében Sztancsik Tamás, a válogatott kommunikációjával megbízott szakember, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mióta Pintér Attila a kapitány, talán most jöttek el legkevesebben a sajtótájékoztatóra. Míg az első összetartás hasonló eseményén kis túlzással a „kutyák és lovak” szerkesztősége is fontosnak ítélte a megjelenést, mára azok az újságírók maradtak, akik szinte minden eseményen ott vannak. Nincs is ezzel egyébként semmi baj, sőt!

A mai eseményen első körben a Nikolics-Juhász-Rudolf hármastól lehetett kérdezni, és az előre borítékolható „hogy követed figyelemmel a sorsolást és mit gondolsz a csoportbeosztásról” kérdésekre meg is érkeztek a séma válaszok.

Egyedül talán Juhász Roland mondta azt, hogy ő korábban sem szeretett esélyt latolgatni, és mivel ez a hetedik felkészülési időszaka valamilyen világesemény selejtezőjére, most sem tenné ezt, de az biztos, hogy egyik ellenfelünket sem szabad lebecsülni. Rudolf ehhez gyorsan hozzátette, hogy benne dupla bizonyítási vágy van azért, mert ellenfeleink – főleg a görögök és a románok – viszont ezt teszik velünk szemben.

És aztán jött Pintér Attila szövetségi kapitány – akitől szintén nem hallottunk semmi meglepőt.

A tegnap több helyen megjelent „nem akarok esélyekről beszélni, a lényeg, hogy minél jobban kialakítsuk a saját játékunkat” mondat ma is több alkalommal elhangzott, és mielőtt valaki azt hinné, ezt kritikaként fogalmazom meg, az nagyon téved.

Egervári Sándor abba halt egy kicsit bele, hogy a vb-selejtezők sorsolása után azt mondta, ott a helyünk Brazíliában, és ezt a selejtezősorozat végén bőszen számon is kérték tőle. Nos, Pintértől ilyet nem lehet majd számon kérni, mert egyelőre nem beszélt az esélyekről.
- Az elmúlt negyven évben csak ígérgetünk, de én nem akarom átvágni a magyar népet, a szurkolókat – mondta Pintér.


Azt viszont elmondta, hogy megérte itthon maradni, és nem elmenni a sorsolásra, mert a Haladás-Ferencváros Ligakupa-meccsen olyan tapasztalatokkal gazdagodott, amelyeket máskor nem tudott volna összegyűjteni, hiszen a Ferencváros játékosai nem voltak ott a törökországi válogatott edzőtáborba.


Kapitányunk azt is elmondta, hogy a jövő heti összetartásra is bő keretet hirdet, így lesznek, akik nem játszanak majd a finnek ellen, de ők a következő, májusi felkészülési mérkőzésen biztos játszani fognak. Sőt, azt is megtudtuk, hogy mivel lényegében az U21-es válogatottért is ő felel, így a jövőben ennek a korosztálynak is lesznek rendszeres összetartásai – sőt, az U20-as válogatott tagjait is fegyelemmel kíséri - ráadásul, azt is megtudhattuk, hogy ő már lényegében kijelölte, hogy a jövő heti kettős meccsen kik tartanak Skóciába az U21-es csapattal, és kik játszanak az A válogatottban.

Persze, aki most a nevekre számít, annak csalódnia kell, mert csak elvben tudtuk meg, ki melyik csapatban játszik, a neveket Pintér megtartotta magának.

Sőt, a végére még egy apró poén is belefért - mindenki jót is "nevetett" - hiszen arra a kérdésre, hogy van-e már elképzelése arról, kik alkotják a finnek elleni keretet, a kapitány azt válaszolta, "aki kijön a pályára, meglátja". Na nem a sajtótájékoztató utáni nyílt edzésen, hanem majd jövő hét szerdán Győrben.


Fehér György



Átverés Illés: Mindig csak az elvárások...