mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Délben eldől, kiket kapunk az Eb-csoportban....A tv is adja a sorsolást

Ma délben Nizzában tartják a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar válogatott a második kalapban kapott helyet. Az eseményt a Duna televíziócsatorna élőben közvetíti 12.00 órától, a Kossuth Rádió pedig elemző műsorban értékeli a történteket.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 53 tagországának csapatait nyolc hatos, és egy ötös csoportba sorsolják majd. Utóbbiba - versenyen kívül - a házigazda és a rendező jogán résztvevő franciák is besorolást kapnak, de az ő mérkőzéseik nem számítanak majd bele a küzdelembe. A kilenc-kilenc csoportgyőztes és második, valamint a legjobb csoportharmadik automatikusan kijut a kontinensviadalra, amelyen első ízben 24 együttes léphet pályára. A fennmaradó nyolc csoportharmadik oda-visszavágós rendszerben pótselejtezős párharcokban dönt majd a további továbbjutó helyekről.

A sorsolást Gianni Infantino, az UEFA főtitkára vezeti Ruud Gullit, a hollandok Európa-bajnok aranylabdása, valamint Bixente Lizarazu, a franciák világ- és Európa-bajnok védője segítségével. A hivatalos versenykiírás szerint ezúttal nem lesz időpont-egyeztető értekezlet. a sorsolás után . Az UEFA a sorsolást követően elkészíti a csoportok pontos menetrendjét. Két meccs között legalább két pihenőnapot kötelező beiktatni. Egy csoporton belül az összes mérkőzést ugyanazon a napon játsszák. A sorsolást követően a szövetségeknek 60 napjuk van leadni, hogy mely stadionokban játszanák hazai mérkőzésüket.

A Duna TV vasárnap 12:00-kor élőben közvetíti a nizzai sorsolást, Menczer Tamás kommentálásával. A Duna élő közvetítése online, a telesport.hu oldalon is követhető lesz. A Kossuth Rádióban 13.05 órakor Gulyás László vendégeivel: Várhidi Péter és Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitányokkal értékeli a helyzetet.


Az Eb-selejtező sorsolásának kalapjai:

1. kalap:
Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia-Hercegovina

2. kalap:
MAGYARORSZÁG, Horvátország, Ukrajna, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, Írország

3. kalap:
Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország

4. kalap:
Örményország, Montenegró, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország

5. kalap:
Izland, Észak-Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus

6. kalap:
Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár

 

Az Eb-selejtezők játéknapjai:

szeptember 7-9.
október 9-11.
október 12-14.
november 14-16.
2015. március 27-29.
2015. június 12-14.
2015. szeptember 3-5.
2015. szeptember 6-8.
2015. október 8-9.
2015. október 11-13.

A pótselejtezők játéknapjai:

első mérkőzések:
2015. november 12-14.
visszavágók: 2015. november 15-17.

 

 



Harmincegy légióst igazoltak télen a magyar csapatok Harmadikok lehetünk - szerintem