mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Loki vezetők Barcelonában

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Szima Gábor, a DVSC elnöke, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója, Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője, Krecz Tibor, az NSR Kft. kommunikációs vezetője és Lente Lajos, a Loki Focisuli vezetője szakmai konzultáció és kapcsolatépítés céljából az FC Barcelona vendége a napokban.

Az együttműködés előzményként a katalán sztárklub képviselői 2012. szeptemberében már jártak Debrecenben. Akkor a Debreceni Egyetem sportszakmai konferenciájára érkeztek a cívisvárosba.

- Akkor még csak tervekről tudtunk beszámolni.Látták azonban, hogy a DVSC egy ambiciózus klub, amely bontogatja szárnyait Európában is. Azóta felépült a Debreceni Labdarúgó Akadémia, és hamarosan az új Nagyerdei Stadiont is átadjuk, vagyis a Loki infrastrukturális feltételei európai színvonalúak lettek. A spanyolok most meghívtak minket, hogy a helyszínen tekintsük meg a Barcelona létesítményeit és tanulmányozzuk a klub működését. Úgy gondoltuk, hogy megyünk tovább a megkezdett úton, és élünk a meghívással. Vasárnapig leszünk kint, az edzőképzésről, szakmai tréningekről tárgyalunk. Célunk, hogy szorosabbra fűzzük az együttműküdést a világ egyik legjobb utánpótlásnevelő rendszerét működtető klubbal - mondta Kósa Lajos az elutazás előtt.

A delegáció tagjai találkoznak majd Albert Puiggal, az FC Barcelona ifjúsági divíziójának szakmai igazgatójával, Pere Gratacosszal, az intézmények közötti kapcsolatok igazgatójával, valamint Joan Vila módszertani igazgatóval.

- Nagy dolognak tartjuk, hogy eljuthatunk Barcelonába – mondta Szima Gábor, a DVSC elnöke. - Megtekintjük majd a Nou Campot, illetve a klub utánpótlás központját és az első csapat edzőcentrumát is, emellett a Barcelona-Valencia bajnokit és utánpótlás meccseket nézzük meg, tehát sűrű lesz a program.

Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője arról beszélt, hogy a Barcelona a világ egyik legeredményesebb klubja utánpótlás szinten is.

- Nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk ezen az úton – fogalmazott Herczeg András. - Megismerünk egy más stílust, más labdarúgó kultúrát. Mindenképpen szeretnénk, hogy később az edzőink is részt vehessenek a katalán csapat tréningjein. Szükségünk van a tanulásra, szeretnénk újabb tapasztalatot szerezni munkánk során.

- Azért is megyünk, hogy a saját stílusunk mellett újat sajátítsunk el - tette hozzá Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója, aki a helyi orvostudományi egyetem dékánjával találkozik. A sportorvoslásról és az egyetem tervei közt szereplő sportorvosképzés elindításáról beszélgetnek majd.

Forrás. dvsc.hu



Egervári Sándor: Haza kell hozni a külföldön csellengő játékosokat Kamenar szerint mindenben jobb a magyar foci, mint a szlovák