mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kamenar szerint mindenben jobb a magyar foci, mint a szlovák



Lubos Kamenár szerint a magyar foci magasabb színvonalat képvisel, mint a szlovák, válogatott szinten azonban van lemaradásunk az északi szomszédainkhoz képest. A szlovák kapus az NB I egyik legjobb hálóőre, akit hívott a spanyol Betis, de az ETO-ból szeretne visszakerülni a válogatottba. Az NB I-et erősebbnek gondolja hazája első osztályánál és a magyar kapuvédőkről is jó véleménnyel van.

lk




Az egyik legjobb kapusnak tartanak az NB I-ben. Te hova sorolod magad?
- Örülök, hogy fél év alatt sikerült nyomot hagynom magam után. Úgy érzem, hogy tényleg jól ment a védés ősszel. Hogy hova sorolom magam? Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy tényleg ott vagyok a legjobbak között, de az NB I-ben több jó kapust is láttam. A debreceni Verpecz vagy a ferencvárosi Jova is sokra viheti, míg a Videoton kapuvédője, a spanyol Calatayud már egy kiforrott jó kapus.

A kritikusok veled kapcsolatban csupán a labda lábbal való megjátszását hozzák fel negatívumként...
- Ősszel kaptam egy szerencsétlen gólt, mivel nem tudtam időben elrúgni a labdát, ennek ellenére úgy érzem, hogy lábbal is jó vagyok, sőt az egyik erősségem. Sok hasonló helyzetet megoldottam azon a meccsen is, azt az egyet nem sikerül. Előfordul ilyen, sokkal jobb kapusokkal is.

Mi a legnagyobb különbség a magyar és a szlovák foci között?
- A magyar foci magasabb színvonalon van. Kiegyenlítettebb és izgalmasabb a bajnokság, több a jó csapat. A tabella első öt helyezettje közel azonos játékerőt képvisel, míg Szlovákiában csak a Slovan és a Zilina emelkedik ki. A körülmények is jobbak itt, több a szponzor, több pénzt raknak a labdarúgásba, de mondhatnám az edzőpályák és a stadionok állapotát is. A média jobban kiszolgálja a szurkolókat, hiszen szinte az összes meccset közvetíti a televízió. A szlovák foci talán csak válogatott szinten előzi meg a magyart. Nálunk több jó légiós van, akik komoly bajnokságban meghatározó emberek.

A menedzsered szerint hívott a spanyol Betis. Miért nem jött össze a váltás?
- Úgy tudom, hogy a klubok tárgyaltak egymással, de aztán valamiért nem született megegyezés. Két nap van az átigazolási szezon végéig, 99 százalék, hogy maradok, amit egyáltalán nem bánok, hiszen nagyon jól érzem itt magam.

Ráadásul most Te vagy az egyedüli rutinos kapus Győrben…
- Sasa visszavonulásával csak én maradtam "idősebb" kapusként, a többiek jóval fiatalabbak. Természetesen jól lenne, ha minden héten „harcolnom” kellene valakivel a helyemért. Úgy tudom, hogy a klub még tervezi egy kapus leigazolását.

Mennyire lehet számodra reális cél visszakerülni a szlovák válogatottba?
- Abszolút reális lehet. Ha továbbra is jól megy a védés az ETO-ban, akkor remélem, előbb-utóbb kapok meghívót. Persze nagy a konkurencia, de 26 évesen a legjobb korban vagyok.

Milyen szerinted a jelenlegi ETO, van esélyetek a címvédésre?
- Sokan itt vannak még a bajnokcsapatból, ezért azt mondom, hogy nem vagyunk gyengébbek. Hét pont a hátrányunk, ami nem ledolgozhatatlan. Az első három tavaszi meccsünkből kettő igazi rangadó lesz a Ferencváros és a Videoton ellen. Ha azokat hozzuk, akkor harcban maradunk a bajnoki címért.

Forrás: csakfoci.hu/Privacsek András




Loki vezetők Barcelonában Simon Krisztiánt sem engedték el a válogatotthoz