mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csapdában

Óriási csapdába került a Kaposvár. Olyan csapdába, ami akár a klub létét, vagy legalábbis bevételének egy részét fenyegetheti. És ezért lényegében csak magukat okolhatják a vezetők. Persze, van még kiút a csapdából: bent kell maradni az NB I-ben.

Ella+Ken+Armand+Manchester+City+v+Dynamo+Dresden+ItZn_F-FyAll
Armand Ken Ella a Barcelonában nevelkedett, bár a Kaposvár ingyen igazolta
igazi ára csak egy esetleges kiesés után derül majd ki


Mint korábban megírtam, légiósokkal próbál menekülni a kiesés elől a Kaposvár. Az új edző, Selymes Tibor első intézkedései között gyorsan kirúgott majd egy csapatra való játékost, ami egyrészről érthető, másrészről hihetetlen.

Érthető, hiszen a kieső helyen álló csapatok a világon mindenhol igyekeznek változtatni. Hol a kispadon, hol a csapatban. Kaposváron mindkét helyen.

Viszont hihetetlen is, hiszen Kaposváron kimondták, hogy nincs pénz új játékosokra, viszont a kirúgott futballisták helyére igazolni kell. Márpedig afelől senkinek ne legyen kétsége, hogy a piacon lévő, ingyen igazolható magyar játékosok nem igen akarnak a magyar kiesőjelölthöz csatlakozni.

Maradtak tehát a külföldiek, ami lehet, hogy jó döntés, ám a statisztikák azt mutatják, hogy egy csapat, amelyiknek gyorsan pontokat kell szerezni, de télen új edzőt, és egy csapatra való új, külföldi játékost igazol, annak nincs túl sok esélye.

Magunk közt mondva, szerintem a Kaposvárnak nagyjából semmilyen esélye nincs, hiszen egyrészről nyolc pont a hátránya a még bennmaradó helyen álló Puskás Akadémiával és Pakssal szemben, másrészről mindössze 13 mérkőzés áll rendelkezésre a hátrány ledolgozására, harmadrészt – és ez a legfontosabb – külső szemlélőként úgy tűnik, hogy az ellenfelek átgondoltabb átigazolási politikát folytatnak.

Kaposváron viszont nem gondolnak bele, hogy mi lesz akkor, ha kiesnek – pedig ez valós veszély, és egy reálisan gondolkozó klubvezetőnek illene ezzel is számolnia. Az edző által Kaposvárra hozott légiósokra - eddig Lebbihi Badis, Issaga Diallo, Armand Ken Ella, Andrei Florean, és Safet Jahic érkezett - bőszen rábólintó ügyvezető ugyanis arra nem gondol, hogy ezek a játékosok egy esetleges kiesés után kerülnek majd igazán sokba. Még akkor is, ha most mind szabadon és ingyen igazolhatóak.

Az MLSZ egyik őszi szabályozása szerint ugyanis azok az NB II-es csapatok, melyek a szabályozás után légiósokat igazoltak, és légiósokkal játszik, egyetlen forintot sem kapnak a tv-s pénzekből.

Egyetlen forintot sem.

Nem tudjuk, a bevétel mekkora részét képezi ez az összeg, az biztos, hogy a Kaposvár az elmúlt negyedévben 8 millió 200 ezer forintot kapott.

Ám ha kiesik a csapat – valljuk be, erre azért komoly esély van – ez a pénz úszik. Kivétel, ha elküldenek minden légióst, de például Safet Jahiccal két és fél éve szerződést kötöttek, na és persze ebben az esetben ismét zsebbe kellene nyúlni az új játékosokért.

A kaposvári vezetés minden nap hangoztatja, hogy csak ingyen megszerezhető légiósokat igazol. Egy esetleges kiesés után gyorsan rájönnek majd, milyen sokba is kerülnek ezek a légiósok.

 



A Fradi nem adja a játékosait oda Pintérnek Magyar tehetségért versenyzik a Real Madrid és a Barcelona