mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Fradi nem adja a játékosait oda Pintérnek

Úgy néz ki, bekövetkezett az, amire már akkor célzottunk, amikor Pintér Attila kitalálta a kéthetenkénti összetartást, illetve a törökországi edzőtábort. Mégpedig az, hogy a csapatok nem biztos, hogy szívesen adják oda játékosaikat egy hétre a bajnoki felkészülés hajrájában. A Ferencváros most egyetlen futballistáját sem adta ki Pintér Attilának, igaz, a kapitány még bízik abban, hogy ez a helyzet megváltozik.

bode
Jelenlegi állás szerint Böde Dániel nem lesz ott a válogatott törökországi edzőtáborában

Előbb csak amolyan költői kérdésként vetettük fel, hogy mennyire engedik majd el a csapatok a bajnoki felkészülés hajrájában játékosait a válogatott összetartására, majd Pintér Attilától is megkérdeztük, vajon ő szívesen tenné-e ezt meg klubedzőként. Később pedig, egyedüliként mi megírtuk, hogy Pintér győri edzőként nem engedte el játékosait Egervári összetartására, és edzőmeccsére.

Szivics volt az első ellenálló, aki elmondta, hogy ő bizony egy-egy fontos meccs előtt nem engedi el játékosait, most pedig a Ferencváros vezetői tették egyértelművé, hogy futballistái nem mehetnek el több mint egy hétre a Pintér Attila vezette edzőtáborba, hiszen március elején kezdődik a bajnokság, és az új edző érkezése miatt a zöld-fehérek lényegében az ismerkedési időszakban járnak.

Ráadásul Pintér ugyan összehívta az élvonalbeli klubok vezetőit és edzőit, amikor mindenki bólogatott a kapitány javaslatára, ám a Fradinak ekkor még nem is volt edzője. És bár Pintér és Doll később találkozott, a megbeszélés eredménye ismeretlen.

Illetve nem ismeretlen, hiszen az MLSZ sem tagadja, azért nincsenek benne az edzőtáborba utazó keretben a ferencvárosi játékosok, mert a klub nem engedte el őket.

"A Ferencváros, amelynek játékosai korábban többször részt vettek a keretedzéseken, jelezte az MLSZ felé, a kapitány kérése ellenére, nem adja ki a nemzeti csapat számára játékosait, így a beleki válogatott edzőtáborban nem lesznek ott Böde Dánielék. Pintér Attila így a Ferencváros játékosai nélkül állította össze a nemzeti csapat keretét. Miután azonban feltett szándéka, hogy a zöld-fehérek legjobbjai is bekapcsolódjanak a válogatottnál végzett munkába - mert például Böde Dániel a válogatott csapatának fontos tagja lehet - a következő napokban az MLSZ munkatársai a Ferencváros vezetőivel egyeztetnek arról, hogy megtalálják annak a lehetőségét, hogy a szintén Törökországban tartózkodó Fradi érintett játékosai akár rövidebb időre is Pintér Attila rendelkezésére állhassanak" - áll az MLSZ ezzel kapcsolatos közleményében.

Azt nem, tudjuk, hogy mit jelent pontosan az, hogy az MLSZ a következő napokban tovább egyeztet a Ferencvárossal, de korábban Várhidi Péter a Zuhanyhíradó című műsorban egy elejtett mondatban célzott arra, hogy most bizony lényegében nem lehet nemet mondani Pintér Attila kérésének.

Hozzá kell tenni, hogy a Pintér Attila által összehívott keret pénteken utazik Törökországba, ahol a Ferencváros pénteken, jövő héten hétfőn és csütörtökön is felkészülési mérkőzést játszik, és mint említettük, az új edző, Doll és a csapat még most kezd összecsiszolódni, így érthető lenne, ha a német tréner ragaszkodna a játékosaihoz.

Az is kérdés, mi történik ebben az esetben - Gyömbér Gábor már az előző összetartáson is megjegyezte, reméli nem éri hátrány akkor, ha néhány összetartástól távol marad - a játékosokkal a válogatottban, ám ennél is nagyobb kérdés, vajon hogyan reagálnak majd a többi klubnál a ferencvárosiak esetleges távolmaradásához.

Azt is hozzá kell tenni, hogy bár Pintér Attila múlt héten azt mondta, legalább hat, külföldön játszó futballista is csatlakozni tud a kerethez, mára kiderült, hogy lényegben egyetlen, az elmúlt időben a nemzeti csapatnál meghatározónak - már ha lehet ilyet mondani - nevezhető játékost sem engedett el a klubja.

Persze lehet, hogy ez egyáltalán nem baj, de tény, eddig úgy néz ki, összesen három légiós utazik Törökországba. Közülük Vadócz Krisztiánnak lényegében nincs csapata, hiszen a napokban küldték el a dán Odenséből, ráadásul majd három éve nem szerepelt a válogatottban, Bogdán Ádám most épült fel súlyos sérüléséből, és eddig nem tudta visszaszerezni helyét a Boltonban, míg Laczkó Zsolt nem sok szerepet kap Padovában.

Ettől függetlenül még lehet sikeres és eredményes az edzőtábor, hiszen Pintér munkájának eredményét - vagy inkább részeredményét - legkorábban a finnek elleni mérkőzésen lehet majd lemérni.

Fehér György

 



Tőzsér, Priskin: Watford, Austria Wien Csapdában