mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Focival emlékeztek Zavadszky Gáborra

Focival, jó focival emlékeztek meg az MTK-nál Zavadszky Gáborra. A játékosra, aki itthon a Ferencvárosban, a Dunaferrben és az MTK-ban, külföldön az Apollon Limassolban szerepelt. A játékosra, aki tragikus hirtelenséggel, 2006 januárjában hunyt el.



Korábban volt, hogy Cipruson, négy csapat részvételével, nagypályán rendezték a Zavadszky-emléktornát (azt egyébként az Apollon nyerte), volt, hogy a Papp László Sportarénában, és olyan is volt, hogy a szintén fiatalon elhunyt Bánka Kristóf-emléktornával közösen a Körcsarnokban. Utóbbi egyébként az elmúlt évek egyik legjobban sikerült rendezvénye volt, ahol telt ház előtt léptek pályára a két futballista volt csapatai.

zava (18)

Mára ki tudja miért,. de összement az emléktorna, ma már nyoma sincs a profiknak, az egykori játszótársaknak - pedig legyen akármilyen a magyar futball helyzete, az emberek így ünnep után bizony kíváncsiak lennének egy jó teremtornára.

Az MTK és az MTK Baráti Kör szerencsére nem felejtkezik el az egykori játékosról, és minden évben egy kispályás tornán emlékezik Zavadszky Gáborra.

zava (5)

Így volt ez ma is: a Kolozsvári Tamás utcai műfüves sportpályán 10 csapat mérkőzött meg egymással. Öröm volt nézni, ahogy az egyik pályán épp az MTK öregfiúk, míg a másikon például a Profik névre hallgató gárda játszott - melyben szerencsére valóban volt egy kis profizmus, hiszen pályára lépett a nagycsapatból a kapus Hegedűs Lajos (a mezőnyben játszott), vagy épp Kálnoki Kis Dávid, de bevették maguk közé az MTK teheteséges fiatal játékosát is. De kilátogatott a rendezvényre az MTK elnöke, Deutsch Tamás is, aki simán leült az egyik, pálya mellett lerakott székre, és bárkivel szívesen beszélgetett egy kicsit, többek között a rákbetegségből gyógyuló, és jelenleg csapat nélkül lévő válogatott kapussal, Fülöp Mártonnal is.

zava (29)

Az emléktorna döntőjét végül az MTK öregfiúk - a sokszoros futsal válogatott Haffner Györggyel a kapuban és a még mindig pengés megoldásokra képes Hámori Ferenccel a csatársorban - és a számos futsal válogatott játékost felvonultató Oxigén csapata játszotta, és 3-3-as döntetlent követőt rávezetésekben az öregfiúk nyerték meg a tornát.

zava (41)

zava (43)

zava (54)

És bár minden tornán minden csapatnak fontos az eredmény, ahogy a játékvezető elmondta, ezen a rendezvényen évekre visszamenőleg még egyetlen hangos szó sem volt. Mert itt a játék mellett egy nagyszerű játékra, egy nagyszerű emberre emlékeznek, és ez itt a lényeg.

És ennek még Zavadszky Gábor is tapsolna

Fehér György
Képek: szerző

 

 



Így építjük az utánpótlást Ki hazudott kinek? Ki hazudott nagyobbat?