mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vissza az életbe!

Az újpesti öregfiúk és az UTE Baráti Kör igazán emlékezetessé tették a karácsonyt a volt játékostárs, Schumann Péter számára. Ahogy az egykori védő mondta: visszaadták neki az életet.



Bár az elektromos autó is nagy meglepetés volt, Schumann Péternek a legnagyobb ajándék, hogy tudja, van még, akinek fontos ((fotó: facebook.com/utebaratikor)

Schumann Péter háromszor nyert bajnoki címet az Újpesttel. 1975 és 1980 között 72 meccset játszott lila-fehérben, ezeken a meccseken 8 gólt szerzett, majd Tatabányára szerződött, de ott már nem sok sikerben volt része. Visszavonulása után sem távolodott el a futballtól: ötvenen túl is rendszeresen játszott a Dunacipő öregfiúk csapatában.

Aztán 2005-ben elvesztette azt, ami leginkább kell a mozgáshoz.
Az egyik lábát.

Egy sportsérülés után ugyanis Schumann orvoshoz ment, mert nem akart gyógyulni a seb, a kórházban pedig már nem tudtak segíteni.
Súlyos érszűkület – mondták.
51 évesen, 2005 novemberében amputálták bal lábát térd felett.

Az örökmozgó, mindig ereje teljében lévő férfi összetört, bezárkózott. Mindössze 54 ezer forintból, egyedül él egy kis szoba-konyhás lakásban, szinte sehova sem megy.

De mindez már a múlté.
A barátok, egykori játszótársak összefogtak, segítettek.
A nem oly rég újjáalakult Újpest Baráti Körének két tagja, Fekete László, Jurácsik Mátyás, pedig karácsony előtt adta át az ajándékot.

Az ajándék pedig nem más volt, mint egy elektromos kisautó.
Egy kisautó, melynek köszönhetően nemcsak Schumann Péter lakásának ajtaja, de talán az egész világ újra kitárul az egykori nagyszerű védő előtt.
- Eddig elvoltam a saját világomban. De most, hogy kaptam ezt az autót, elmegyek majd mindenhova, elmegyek az Újpest-pályára, elmegyek újra az emberek közé. Visszatérek az életbe, amelyet volt olyan pillanat, hogy el akartam dobni. Gyógyszereket szedek, és sajnos a jobb lábammal is kezd gond lenni, de erre most nem gondolok. Köszönöm mindenkinek, aki nem felejtett el, aki segített, és aki azt akarja, hogy éljek – mondta meghatottan Schumann Péter az ns hasábjain.


Mi is csatlakozunk hozzá.
Köszönjük, azoknak, akik segítettek, hogy nem felejtkeztek meg egy bajban lévő egykori társról, jó barátról.
Fehér György



Fülöp Mártonnak megtisztelő lenne a Ferencváros ajánlata Dicséret az MTK-nak