mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dicséret az MTK-nak

Szomorú, amikor egy olyan focistára kell emlékeznünk, aki még közöttünk lehetne, akinek még a futballpályán lenne a helye. Még szomorúbb, amikor a fájóan korán elhunyt futballisták emlékére életre hívott tornákat felejtik el. Szerencsére az MTK méltón őrzi a 2006-ban elhunyt Zavadszky Gábor emlékét.


A Zavadszky Emléktorna volt az első olyan emlékrendezvény, melyet még a „BS-be” is megpróbáltak bevinni, és bár ez nem aratott akkora sikert, egy félháznyian azért voltak. Aztán a Zavadszky tornát összefonták a Bánka Kristóf Emléktornával – az Újpest egykori játékosát 22 évesen érte utol a végzett – és egy alkalommal szinte telt házat varázsoltak a Körcsarnokba. A téli holtidényben ugyanis a szurkoló ki volt, ki van éhezve egy jó kis meccsre, egy Újpest-Fradira, vagy épp egy Fradi-MTK-ra.

Mert ezen a tornán az NBI-es és NBII-es csapatok – azok, melyekben a két játékos megfordult – legjobbjai léptek parkettre, és ezt a drukkerek honorálták.

Ám a tornák az elmúlt időben elfelejtődtek, a felnőtt csapatot elmaradtak.
Tudja valaki, hogy idén mikor volt a Bánka Emléktorna, mely csapatok vettek részt rajta, és ki nyerte meg a viadalt?

Nem.

Nem, mert a szervezőknek elment a kedvük attól, hogy az ő lelkesedésük már nem elég – ma már nem lehet szeretettből emléktornát szervezni, ez ma már kőkemény biznisz -, segítséget viszont nem kapnak sehol.

Az MTK-nál azért legalább próbálják méltóképp megőrizni Zavadszky emlékét. Ennél a klubnál legalább a szurkolókból és játékosokból álló csapatok megküzdenek egymással. Ez becsülendő, és szép dolog, de Zavadszky – aki lényegében Atlantába rúgta olimpiai csapatunkat – többet érdemelne.

Szomorú, amikor egy olyan focistára kell emlékeznünk, aki még közöttünk lehetne, akinek még a futballpályán lenne a helye. Még szomorúbb, amikor a fájóan korán elhunyt futballisták emlékére életre hívott tornákat felejtik el.

Az MTK holnap megemlékezik egykori játékosáról Zavadszky Gáborrol. Aki teheti, látogasson el rendezvényre, melyet a II. kerületi Kolozsváry Tamás utcai sportpályán tartanak. A két fedett műfüves pályán egyszerre két meccs is zajlik majd, míg a rendkívül kulturált büfében lehetőség lesz étkezésre és italfogyasztásra is.

A program:

A CSOPORT

- PROFIK
- OXYGEN
- PROFESSZOROK
- VETERÁN
- ULTRAS

B CSOPORT
- BARÁTI KÖR
- ÖREGFIÚK
- OLD BOYS
- NŐI CSAPAT
- EDZŐK

9:00 VETERÁN – PROFESSZOROK; NŐI CSAPAT - OLD BOYS
9:30 ULTRAS – PROFIK; EDZŐK – BARÁTI KÖR
10:00 OXYGÉN - VETERÁN; ÖREGFIÚK – NŐI CSAPAT
10:30 PROFESSZOROK – PROFIK; OLD BOYS – BARÁTI KÖR
11:00 ULTRAS – OXYGÉN; EDZŐK – ÖREGFIÚK
11.30 VETERÁN – PROFIK; NŐI CSAPAT - BARÁTI KÖR
12:00 PROFESSZOROK – OXYGÉN; OLD BOYS – ÖREGFIÚK
12:30 ULTRAS – VETERÁN ; EDZŐK – NŐI CSAPAT
13:00 PROFIK – OXIGÉN; BARÁTI KÖR – ÖREGFIÚK
13:30 PROFESSZOROK – ULTRAS; OLD BOYS – EDZŐK

ELŐDŐNTŐ: 14:00 A 1 - B 2; B 1 - A 2
14:30 3. HELYÉRT: BÜNTETŐK
14:45 DÖNTŐ
15:30 EREDMÉNYHIRDETÉS D Í J Á T A D Á S

 

 

 



Vissza az életbe! Geráról áradozott a WBA menedzsere