mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Köszönetnyilvánítás a Puskás-hetekért

Florentino Pérezhez, a Real Madrid elnökéhez címzett közös, nyílt levélben mondott köszönetet az október 23. és november 25. között Madridban tartott Puskás-hetekért Puskás Ferencné Erzsébet asszony, Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója és Mészáros Lőrinc, az akadémia elnöke.



Mint emlékezetes, A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia világklasszis névadójának tisztelete és emlékezete hatotta át az őszi napokat a világ leghíresebb futballklubjánál, a Real Madridnál. A madridi klub edzőközpontjában, Valdebebasban Florentino Pérez Real-elnök és Simicskó István sportért felelős államtitkár felavatta Öcsi bácsi bronz mellszobrát, volt minikonferencia Puskásról a Bernabéu-stadionban, amelyen egykori játékostársak, mint José Emilio Santamaría, Amancio vagy Francisco Gento, valamint Puskás életrajzírója, Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója is felszólalt. Több mint egy hónapon át, november 25-ig állt a látogatók rendelkezésére a Bernabéu-stadion hivatalos stadionkörútjának részeként az ez idő alatt több mint 50 ezer érdeklődőt vonzó Puskás-kiállítás, amely a felcsúti Puskás-hagyaték relikviáira épült, és egészült ki néhány, a Real Madrid által felajánlott kegytárggyal.

A "Homenaja á Puskás" rendezvénysorozatról a legnagyobb spanyol napilapok is beszámoltak, nagy terjedelemben foglalkozott vele a Real honlapja is, és a Real Madrid Alapítvány saját magazinjának címlapján, továbbá öt belső oldalon is foglalkozott az eseménnyel, többek között azért is, mert a Puskás-hetek keretében a Real Madrid Alapítvány és a Puskás Akadémia közös szociális sportiskolája, a RealTanoda 20 növendéke tölthetett el öt emlékezetes napot a spanyol fővárosban.

 

Forrás:pfla.hu



Szinte kihalt a klubhűség Miért vonzó Ausztria a magyarok számára?