mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szinte kihalt a klubhűség

A fourfourtwo.hu nyolcvan, a magyar bajnokságokban szereplő futballistát kérdezett meg arról, mennyire számít ma Magyarországon a klubhűség. Aggasztó válaszok születtek.


Dombi TiborKivételek mindig vannak: Dombi Tibor a klubhűség mintaszobra is lehetne, itthon csak a Debrecenben játszott

Az angol fourfourtwo mintájára 30 kérdéssel kerestük meg a magyar bajnokságokban futballozó játékosokat. A felmérésben szereplő futballistáknak nem kellett megadniuk a nevüket, van köztük, aki az NB I-ben, NB II-ban játszik, de olyan is, aki hobbiból, a megyei III-ad osztályban, szabadidejében futballozik.

Többek között az is megkérdeztük a játékosok szerint mennyire fontos a klubhűség. Aggasztó képet kaptunk. A megkérdezettek közül 51-en válaszoltak úgy, hogy ma már ez egyáltalán nem fontos, 14-en úgy, hogy nem nagyon, míg 8-an úgy, hogy félig-meddig. Csupán hárman választották a nagyon fontos, és négyen az abszolút fontos válaszlehetőséget.

- Ma már más időket élünk, a klubhűség kihalt. Azt mondom sajnos, igaz, én is már a negyedik magyar csapatban játszom. Igaz, régen olyan sem volt, hogy a vezetők csak hitegették a játékosokat, aztán már a második hónapban nem utalták át a fizetést. A futball sokat változott az elmúlt 40-50 évben, igazi üzlet lett. Mindenkinek, így a játékosoknak is – mondta ezzel kapcsolatban az egyik, NB I-es csapatban szereplő játékos.


Fehér György



Miért tisztelném az edzőm, amikor játékosként rendszeresen éjszakázott, most meg osztja az észt? Köszönetnyilvánítás a Puskás-hetekért