mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Miért tisztelném az edzőm, amikor játékosként rendszeresen éjszakázott, most meg osztja az észt?

A fourfourtwo.hu nyolcvan, a magyar bajnokságokban szereplő futballistát kérdezett meg arról, mennyire tiszteli edzőjét. Felemás képet kaptunk.



Ibrahimovic bevallotta, egy idő után nem tisztelte edzőjét, Guardiolát. De hogy van ez Magyarországon?

Az angol „anyaoldalunk” mintájára 30 kérdéssel kerestük meg a magyar bajnokságokban futballozó játékosokat. A felmérésben szereplő futballistáknak nem kellett megadniuk a nevüket, van köztük, aki az NB I-ben, NB II-ban játszik, de olyan is, aki hobbiból, a megyei III-ad osztályban, szabadidejében futballozik.

Első kérdésünk az volt a játékosokhoz, tisztelik-e edzőjüket. A válaszok felemás képet mutatnak. A megkérdezettek közül 44-en válaszoltak úgy, hogy abszolút, 20-an pedig úgy, hogy nagyon tisztelik a trénerüket. Négyen a félig-meddig, hárman a nem nagyon, míg kilencen pedig az egyáltalán nem válaszlehetőséget választották.

- Maximálisan tisztelem az edzőm, aki korábban játszott az NB II-ben, és Ausztriában is, most pedig társadalmi munkában, szabadidejében tart nekünk edzéseket. Úgy gondolom, vannak köztünk olyanok, akik nem veszik kellően komolyan, de nekem szinte szentírás az, amit mond – válaszolta az egyik, Pest-megyei II. osztályban szereplő játékos.

Ennek az ellentéte az egyik, profi bajnokságban játszó futballista véleménye.
- Tudom, hogy tisztelnem kellene az edzőmet, de nem nagyon megy. Játékosként szinte minden idényében volt egy kisebb balhéja, rendszeresen éjszakázott, sőt, volt hogy edzésen is ittasan jelent meg, és ezt akkor sem tagadta. Sőt, még büszke is volt rá. Most meg osztja az észt, büntet azért, amit ő is megcsinált játékosként. Valahogy ez a kettő nekem nem jön össze. Amit a csapattaktikáról mond, azt elfogadom, betartom, mert most ő a főnök, de azt hiszem, én még mindig ennél a csapatnál fogok játszani, amikor ő már rég nem lesz itt.



Fehér György



Szalai László: A cél érdekében felvállalom a konfliktusokat is Szinte kihalt a klubhűség