mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Sikeres volt a diósgyőri jótékony kezdeményezés

Minden várakozást felülmúló sikerrel zárult a Diósgyőri VTK és a Katolikus Karitász által közösen, a DVTK - Videoton FC mérkőzésre meghirdetett játék és ajándékgyűjtés – írja a miskolci klub a közleményében.
dvtk_maci-500x333

A Diósgyőr szurkolói több mint 40 zsáknyi játékot (plüssállatot, kirakót, kifestőt, focilabdát, hintalovat és temérdek egyéb ajándékot) gyűjtöttek össze. Bár az akció látványos részét, a "dobj egy macit" akciót legnagyobb le kellett fújni, a rossz idő sem tántorította el az adakozni vágyó piros-fehér fanatikusokat. Nem egészen két óra alatt szinte teljesen megtelt játékokkal a stadion főbejáratánál lévő, a szurkolók által "gombának" nevezett épület.

Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója kedden délután megérkezett Diósgyőrbe, a DVTK játékosai pedig - mintegy az edzés előtti bemelegítésként - megpakolták a kisbuszt. A "játékautó" útnak indult. A segélyszervezet gondoskodik arról, hogy megfelelő helyre kerüljenek az adományok!

 

 

Jóleső érzéssel gondolhatunk azokra a régióban élő nehéz sorsú kisgyermekekre, akiknek már biztosan lesz ajándéka a fa alatt! A miskolci vezetőség köszöni a segítséget a gyűjtésben résztvevőknek és minden szurkolónak!

 



Moniz: Kupát akarunk nyerni! Itt és most, hagyj fel minden reménnyel!