mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A show megy tovább - kérdés, ki élvezi....

Öt mérkőzéssel folytatódik ma az NB I. Bár tudjuk, hogy a futballban bármi megtörténhet - a magyar futballban meg pláne - a mifocin.com megpróbálta megtippelni a mai meccsek végkimenetelét.




Az Újpest-Haladás meccsen nagy csata várható (fotó: haladas.hu)

Az Újpest – Haladás mérkőzéssel kezdődik a mai, NB I-es meccsek sora. A Megyeri úton csak a győzelem lehet elfogadható a lilák számára – legalábbis Kozma István, az Újpest vezetőedzője szerint. Persze, ehhez a Haladás játékosainak is lesz egy-két szavuk. A hazaiak talán még mindig keresik a játékukat, míg a vendégek talán a legstabilabb futballal tudnak kirukkolni hétről-hétre a magyar élvonalban. Igaz, ez egyelőre csak a középmezőnyhöz elegendő.
A mifocink.com tippje: döntetlen

A 16 órakor a Kecskemét hazai pályán fogadja a Pécset. Bekő Balázsék nagyszerűen kezdték a bajnokságot, de az első két fordulóban szerzett hat pont után kissé megtorpantak, és összesen két döntetlent értek el. A pécsieknél még mindig ugyan az lehet a gond, mint a bajnokság kezdetekor: talán a játékosok sem tudják, ki a főnök. Hivatalosan Lőrincz Emil, nem hivatalosan Márton Gábor az edző, és ez pontosan látszik is a csapaton. És ez még akkor is igaz, hogyha kezdeti vereségek után a pécsiek idegenben legyőzték az MTK-t, hazai pályán pedig a Debrecent.
A mifocink.com: döntetlen


A Puskás Akadémia – Diósgyőr mérkőzésen az a nagy kérdés, hogy a bajnoki szünetben Benczés Miklósnak sikerült-e beépíteni az új játékosokat a hazai csapatba. Az akadémiai csapatot ugyanis igencsak megerősítették, rutinos játékosok érkeztek Felcsútra. Igaz, már egyáltalán nem emlékeztet arra az álomképre, amit Orbán Viktor és az akadémia vezetői felvázoltak a népnek. Nem tudni, Diósgyőrben sikerült-e legyőzni a káoszt, ami inkább a vezetésben, mint a csapaton belül uralkodott. Utóbbiban ugyanis Szivics edző minden olyan dolgot megtorol, ami nem úgy történik, ahogy ő akarja. Ráadásul Futács Márkó személyében veszélyes támadó is érkezett a vendégekhez, aki esélyesként kezdik majd a mérkőzést.
A mifocink.com tippje: diósgyőri győzelem

A 18 órakor kezdődő Budapest Honvéd–Mezőkövesd összecsapás egy jubileumi ünnepséggel kezdődik majd: ezen a meccsen ül 450. alkalommal NB I-es csapat kispadján technikai vezetőként Simon Gábor. A kispestiek remélik, hogy csapatuk méltó képen ünneplik majd meg a nem mindennapi jubileumot. A vendég mezőkövesdiek eddig nem igazán tudták, melyik bajnokságban vannak, így senkit nem lep meg, hogy a gárda sokkal halványabban teljesít, mint ahogy azt a vezetők és Véber György várta.
A mifocink.com tippje: kispesti győzelem


A ma esti zárómeccsen a Ferencváros a Pápa ellen lép pályára idegenben. A hazaiak meglepetésre négy forduló után vezették a bajnokságot, és bár azóta két vereség is becsúszott, látszik, hogy Tóth Bálint egységes csapatot épített a tavaly majdnem elemeire hulló csapatból. Persze, ez nem biztos hogy elég lesz a Ferencváros ellen, hiszen a zöld-fehérek mindig-mindenhol győzelmi esélyesként lépnek pályára. Persze, sokan elvetik a sulykot, amikor a Ferencváros „sztárigazolásairól” beszélnek, hiszen a Real Madrid B-ből érkező Mateost is úgy fogadták itthon, mintha igazi világsztárt igazolt volna a Fradi. A mifocink.com szerint ezen a meccsen születik majd a mai nap legnagyobb meglepetése:
A mifocink tippje: pápai győzelem
Fehér György



Mit keres Fehér Csaba a Fáy utcában? Jubilál az NB I "nyilvántartott embercsempésze"